08/09/2002 Mediteran Film Festival
Završna večer revije
Iako je autor brojnih dobrih dokumentaraca i nekolicine igranih filmova, Petar Krelja za prvo je predstavljanje širokobriješkoj publici odabrao film Školske sestre franjevke, sniman na hercegovačkim terenima. Kako je sam kazao - franjevke su ga zadivile svojom brigom za nemoćne, bolesne, siromašne, ali i kreativnošću.

Na kraju revije publika se osladila pregledom trideset nagrađenih fimova s proteklih deset požeških revija jednominutnog filma.

Gostima revije u protekla tri dana organiziran je izlet u Mostar te na vodopad kravice u Ljubuškom.

Cijelu bi reviju bilo nemoguće organizirati bez financijske potpore, a ovogodišnjega pokroviteljstva prihvatila se širokobriješka Turistička zajednica, dok je glavni sponzor bila Hypo Alpe Adria Bank.

Tomislav Topić, predsjednik KVK Amater, najavio je kako je vrijeme da se revija počne širiti i postane u festival. "Treću je reviju bilo već znatno lakše organizirati nego prethodne dvije, što se izravno odrazilo i na samu njezinu kvalitetu i posjećenost. Možda ovo još nije vrhunac, maksimum, ali mi u KVK Amater držimo da se već sljedeće godine možemo upustiti u pustolovinu zvanu – proširenje i festival", najavljuje Topić.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.