01/09/2005 Mediterranean film festival
Predstavljamo žiri festivala
Asaf Džanić, rođen u Sarajevu 1953. Studij komparativne književnosti i teatrologije završio na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1975. Filmskom kritikom i esejistikom bavi se od 1971. Urednik je u filmskom časopisu “Sineast” od 1975., a od 1995. njegov glavni i odgovorni urednik. Scenarist i voditelj dvije serije TV emisija o filmu za TV BiH, kao i serije emisija o rock glazbi na filmu. Autor knjiga “Rok muzika na filmu” i “Glosar filma”, priređivač “Filmografije amaterskog filma Bosne i Hercegovine” i filmografije “Sarajevo u ratu 1992-1995.” Član žirija filmskih festivala u Valenciji, Angersu, Lilleu, Budimpešti, te selektor i autor prezentacija bosanskohercegovačkog i balkanskog filma na festivalima u Genevi, Karlovym Varyma, Veneciji, Ljubljani, Budimpešti, Valenciji, Beču, Sarajevu, Montrealu i Gorizi. 

Ognjen Sviličić, rođen u Splitu 1971. Studirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer režija, film i TV. Diplomirao 1997. kratkometražnim igranim filmom “Domina”. Nakon rada na nekoliko glazbenih i reklamnih spotova započinje suradnju s Dramskim programom Hrvatske radiotelevizije. Godine 1997. režira TV film “Puna kuća” za koji je napisao i scenarij. Nakon asistiranja na nekoliko igranih projekata, 1999. snima igrani film “Da mi je biti morski pas”, također prema vlastitom scenariju. Lani režirao dugometražni igrani film „Oprosti za kung fu“. Koscenarist je igranog filma Tomislava Radića “Što je Iva snimila 21. listopada 2003.”. U produkciji Hrvatske televizije, pored “Pune kuće“, godine 2002. snimio je i televizijski film „Ante se vraća kući“.

Janko Heidl, rođen 1967. u Zagrebu. Studirao je filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, član je Društva filmskih kritičara. Radio je kao asistent i pomoćnik redatelja na desetak filmova (“Potonulo groblje”, 2002., M. Jurana; “Nebo sateliti”, 2001., L. Nole; “Puna kuća”, 1998., O. Sviličića; “Treća žena”, 1997. Z. Tadića”...). Kao filmski kritičar djeluje desetak godina - redovito u Večernjem listu, a surađivao je s brojnim medijima i publikacijama, u posljednje vrijeme najčešće na HTV-u, u Hrvatskom filmskom ljetopisu i na portalu vip.movies. Trenutačno je pomoćnik urednika Ekrana, tjednog priloga Večernjeg lista.






Copyright © 2000-2024 MFF. All rights reserved.