06/09/2006 Mediteran Film Festival
Otvoren 7. Festival mediteranskog dokumentarnog filma
Nakon današnje tiskovne konferencije na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg festivala, u popodnevnim su satima otvoreni 7. Dani filma, mediteranski festival dokumentarnog filma. Najprije su prikazana dva filma iz konkurencije. Sarajevski redatelj Ozren Milharčić predstavio se filmom «U zmajevom gnijezdu» koji govori o problemima grada Mostara, te koji prati sagu o postavljanju spomenika Bruceu Leeju u tom gradu. Inače, to je i jedini bosanskohercegovački film u konkurenciji.

Hrvatska redateljica Renata Poljak predstavila se potom s filmom «Velika očekivanja». Film je intimna priča o obitelji autorice koja kroz vlastita iskustva govori o problemima hrvatskog mentaliteta.



Na kraju večeri publika je vidjela i jedan igrani film. Riječ je o prvijencu mladog sarajevskog redatelja Faruka Lončarevića «Mama i Tata». Film je nagrađen na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu na kojemu je osvojio posebnu nagradu žirija.

U hotelu Park u središtu Širokog Brijega je nakon završetka filmskog programa upriličen svečani domjenak i zabava do ranih jutarnjih sati.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.