23/05/2012 Mediteran Film Festival
Prošlogodišnji plakat MFF-A finalist fotografskog festivala u Rovinju
Petu godinu zaredom, u organizaciji fotografskog festivala Rovinj Photodays nagrađuje se suvremeno fotografsko stvaralaštvo. Ono što povezuje ovaj festival i naš Mediteran Film Festival jeste djed Pavo, točnije fotografija djeda Pave koja je bila svojevrsni zaštitni znak 12. MFF-a.


Ivan Kelava, autor rada koji možete vidjeti na svim promidžbenim materijalima prošlogodišnjeg MFF-a, po sudu međunarodnog žirija u kojem su sudjelovali uspješni inozemni kustosi i stručnjaci za fotografiju, ušao je u finale ovog festivala. Fotografija , koja je nastala sasvim slučajno poslije ručka za vrijeme popodnevnog odmora kad je fotograf opazio djeda koji se brijao, konkurira s još dva rada u kategoriji Primijenjene fotografije. Na natječaju, raspisanom početkom ove godine pristiglo je oko 8500 fotografija, a pored navedene žiri je izabrao po tri finalista u još devet kategorija.

Radovi svih finalista bit će uvršteni u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt te premijerno predstavljeni izložbom u sklopu završnice festivala, od 1. lipnja u Rovinju. Ovo nije prvo priznanje djedu Pavi. Naime, fotografija je doživjela mnoštvo objava, osvojila nekoliko titula "fotografija dana" po foto portalima, jednu pobjedu na natječaju, jedno 3. mjesto, te veći broj objava u dnevnim tiskovinama i fotomagazinima.

12. MFF u suradnji s Ivanom Kelavom i dizajn studijom Smart iz Mostara odlučio se za djeda Pavu kao idejno rješenje prošlogodišnje kampanje, jer prikazuje Mediteranca kakav je nekad bio. Ne čudi nas što su i drugi kroz ovaj mediteranski duh prepoznali sjajno oko Ivana Kelave. Čestitamo!

Saznajte više o fotografskom festivalu Rovinj Photodays.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.