27/07/2012 Mediteran Film Festival
"Sonja i bik" zatvaraju Mediteran film festival
Svečano zatvaranje 13. Mediteran Film Festivala pripalo je filmu “Sonja i bik”, romantičnoj komediji redateljice debitantice Vlatke Vorkapić, u produkciji Interfilma. Otvaranjem ovogodišnjeg  festivala u Puli film se već nametnuo kao potencijalni hit koji proglašavaju dostojnim nasljednikom filma “Što je muškarac bez brkova“ Hrvoja Hribara, čija je radnja također locirana u krš Dalmatinske zagore.

Junaci “Sonje i bika” dvoje su vršnjaka u kasnim dvadesetima, koji ne mogu biti različitiji. Na televiziji se prikazuje reportaža o borbi bikova koju osuđuju predstavnici udruge za zaštitu životinja, a prednjači aktivistica Sonja (Judita Franjković). Organizatori borbe i vlasnici bikova zgroženi su tim napadom, a pada i opklada da se Sonja neće usuditi približiti biku za čija prava se zalaže. Zahtjevan zadatak da je dovede na lice mjesta dobiva Ante (Goran Bogdan), sin organizatora borbe bikova…



Kroz ljubavnu vezu glavnih likova iz dva nepomirljiva svijeta, prepunu stereotipa, redateljica Vlatka Vorkapić, donosi nam odličnu komediju koju upotpunjuju Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, i Barbara Prpić.
“Sonja i bik“ će projekcijom u kinu Borak doživjeti svoju BiH premijeru čijem će predstavljanju prisustvovati i ekipa filma.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.