29/07/2012 Mediteran Film Festival
Damiru Čučiću Zlatna arena u Puli
Najboljim filmom 59. festivala u Puli, stručni žiri pod predsjedanjem Nine Violić, proglasio je "Pismo ćaći" Damira Čučića, selektora Mediteran Film Festivala. "U zadivljujućoj umjetničkoj pustolovini, autori filma, duboko ispod desetljetnih naslaga bijesa, međusobnog optuživanja, krivnje i kajanja, nalaze skrivenu ljubav, oprost i smiraj za obojicu junaka", stoji u objašnjenju stručnog žirija.

Riječ je o prvom Čučićevom dugometražnom igranom filmu  pa je dobio i nagradu Breza za najboljeg debitanta. Mate Gulin dobio je Zlatnu arenu za najbolju sporednu mušku ulogu za ulogu Oca, a filmu su otišle i Arene za ton Martinu Semenčiću te montažu Hrvoju Mršiću i Damiru Čučiću. Velika zlatna Arena za najbolji film dodjeljena je Veri Robić-Škarica, producentici filma koja je kad je rječ o MFF-u inicijator i dugogodišnji suradnik našeg festivala.


Pored Čučićevog "Pisma ćaći” istaknuo se i film Branka  Schmidta, "Ljudožder vegetarijanac”, koji je osvojio Zlatnu arenu za režiju, najbolju mušku ulogu, kameru, scenografiju i masku. Ocjenjivački sud Nacionalnog natjecateljskog programa činili su Nina Violić, glumica (predsjednica), Tomislav Kurelec, filmski kritičar, Dalibor Matanić, redatelj, Ante Tomić, scenarist i Vanja Černjul, snimatelj.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.