26/08/2012 Mediteran Film Festival
“Posljednja kola hitne pomoći u Sofiji” pobjednik 13. MFF-a
Tročlani žiri pobjednikom 13. Mediteran Film Festivala, koji osvaja MFF projektor Jack Daniels, proglašava bugarsko-hrvatsko-njemački film “Posljednja kola hitne pomoći u Sofiji”. Obrazloženje žirija: Za film koji briše granice dokumenta i fikcije te navodi gledatelja na propitivanje temeljnih društvenih vrijednosti, žiri dodjeljuje Grand Prix Ilianu Metevu.

Drugo mjesto pripalo je španjolskom dokumentarcu “Priča o Modlinovima”. Obrazloženje žirija : Pronaći materijal koji je godinama skrivan od okolnog svijeta u stanu obitelji Modlin čiji je umjetnički život okončan u potpunoj anonimnosti i ponovno na jedan specifičan dokumentarstički način ga predstaviti svijetu, zaslužuje respekt i pohvalu. Majstorski odrađeno dijelo u kojem je pokazan pravi redateljski njuh, jasno pokazuju kako se od izgubljenih fotografija i par sačuvanih video vrpci mogu oblikovati sjajne dokumentarstički priče! Posebnu nagradu žirija osvojio je libanonski filma “Al Hara”, Nicolasa Khourya.

Odlikovanu uzbuđenjima, posljednju večer, obilježava projekcija preostala tri filma iz konkurencije, od kojih onaj posljednji prikazani “Kralj” Dejana Aćimovića, osvaja publiku i odnosi MFF projektor. Prepuna dvorana kina Borak oduševljeno je prihvatila projekciju igranog filma “Sonja i Bik”, čime je službeno zatvoren ovogodišnji Mediteranski Festival dokumentarnog filma.Za kraj je preostalo, onima koji su propustili, pogledati pobjednički film i upustiti se u proslavu na jedan od predviđenih partya. Kraj. 

P.S. Izvučeni kupon koji je osvojio mobitel Nokia 808 PureView jeste 2167. Sretni dobitniče javi se!!






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.