17/03/2015 Mediteran Film Festival
Prijavite film za 16. Mediteran Film Festival
U tijeku je natječaj za 16. Mediteran Film Festival koji će biti otvoren do 20. svibnja 2015. U tom razdoblju svi autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje mogu prijaviti svoje filmove za natjecateljski program 16. MFF-a. Svi detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na našoj web stranici. Novost je da film možete u potpunosti prijavit online.

Selektor festivala Damir Čučić će pregledati sve one filmove koji budu poslani najkasnije do 20. svibnja 2015. i čija će prijava ispunjavati sve zadane uvjete. Filmovi koji po procjeni selektora budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti, ući će u natjecateljski program 16. Mediteran Film Festivala. MFF djeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije, će tijekom festivala odlučivati o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, a o jednoj nagradi će odlučivati i publika. Na festivalu će publika moći vidjeti i najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja kao i filmove domaćih autora. MFF i ove godine organizira filmske radionice u suradnji s "Outside the Lens", američkim filmskim kampom iz San Diega. Ovgodišnji 16. Mediteran Film Festival bit će održan od 26. do 29. kolovoza 2015. u Širokom Brijegu.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.