08/08/2015 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri 16. MFF-a u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma
Članovi žirija 16. MMF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su Tomislav Bubalo producent i video koordinator MFF-a, Roser Corella nezavisna redateljica, novinarka, producentica i dobitnica prošlogodšnjeg MFF projektora u kategoriji najboljeg kratkometražnog dokumentarca za film ‘Zatočenici Kanuna’ i Hrvoje Horvat, pisac, glazbeni kritičar i umjetnički direktor festivala RockOff.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma.

Tomislav Bubalo rođen je u Zagrebu 1968., a živi i radi u Širokom Brijegu. Filmom se bavi od 2001. godine, ispočetka kao montažer i tonski snimatelj. Od 2007. radi kao producent u produkciji Kadar. Pored filma bavi se fotografijom, dizajnom, izdavaštvom i multimedijalnim projektima.

Roser Corella rođena u Barceloni 1978. neovisna je redateljica dokumentarnih filmova i novinarka-snimateljica. Živi i radi u Berlinu. Karijeru je započela kao novinarka-snimateljica za katalonsku TV, ali njezino zanimanje za ljudske priče iza globalnih problema nagnalo ju je da započne svoju produkciju i razvoj osobne vizije na polju dokumentarnog filma. Njezini radovi prikazivani su diljem svijeta i osvojili su brojne nagrade kao što su POYI – Slika godine u SAD-u, i CANAL+, nagradu Francuske na Festivalu ženskog filma u Créteilu. Trenutno kombinira svoj osobni rad sa suradnjama s različitim međunarodnim medijima kao novinarka-snimateljica. Njezina fascinacija dokumentarnim žanrom vodi ju diljem svijetu u potrazi za pričama koje treba ispričati. Ne samo da bi se posvjedočilo, nego da bi se postavila ključna pitanja o današnjem društvu. 

Hrvoje Horvat rođen je u Zagrebu 1965. Prve tekstove objavljuje 1983. u Poletu. Autor je bestseler knjige „Fantom slobode“ o Branimiru Štuliću i proširenog izdanja knjige „The Rolling Stones - 50 godina“. S Darkom Glavanom objavio je knjige „The Rolling Stones - Rock'n'Roll Babilon“ i „Prljavo kazalište - Sve je lako kad si mlad“. Autor je pogovora za biografije Boba Marleya „No Woman No Cry“, „AmyAmyAmy“ – Priča o Amy Winehouse, Brucea Springsteena „Dva srca“ (Menart, 2011.), te  stručni redaktor knjige „Povijest punka – PrettyVacant“.  Tekstove je objavljivao u raznim novinama i publikacijama. Autor je brojnih cd i dvd bilješki. Autor je koncerata i urednik cd izdanja „Đoni budi dobar! – Tribute To Azra“, „Jako dobar tattoo! – Tribute To EKV“, koncertne posvete Krešimiru Blaževiću iz Animatora „Ostat će mlad“ i projekta „30 godina kasnije – Sedmorica veličanstvenih“, na kojem su se okupili ključni protagonisti novog vala. Ranije dva puta nominiran za nagradu Porin, godine 2015. dobio je Porina za album „RockOff – Festival novog zvuka“. Koscenarist je dokumentarne televizijske serije „Naši dani – priča o hrvatskom rocku“. Umjetnički je direktor festivala RockOff pokrenutog 2014. Objavljuje tekstove u Večernjem listu i magazinu Rolling Stone, a u autorskoj  kolumni „Visoki napon“ na portalu Muzika.hr bavio se aktualnim temama glazbene i društvene scene. 







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.