18/10/2015 Mediteran Film Festival
‘Čips’ nagrađen na Dubrovnik film festivalu
Kratki igrani film ‘Čips’, nastao na radionici 14. MFF-u, pobjednik je Dubrovnik film festivala u kategoriji igranog filma do 15 godina.

‘’Pogledali smo puno filmova na ovoj reviji, i naravno uživali u njima. No, neki su od njih ipak bili malo bolji. Film ‘Čips’ uravnotežen je u mnoštvu segmenata, stoga je on ovogodišnji pobjednik. Precizan je uradak bez iti jednog suvišnog kadra’’,  mišljenje je žirija 4. DUFF-a.

Uz ekipu MFF škole i njihov ‘Čips’, nagrađen je i igrani film iz Hrvatske ‘Što sad?’, u kategoriji od 16 do 20 godina, animirani filmovi iz Italije ‘Četiri godišnja doba’ i ‘Dove vai’, dokumentarni filmovi iz Hrvatske ‘Katica za sve’, ‘Simboli mržnje’ i ‘150 riječi’. Prvo mjesto u otvorenoj kategoriji osvojio je film ‘Autoportret’ (Hrvatska), nagradu "Djeca biraju" film 'Dobrodošli na Šipan' (Hrvatska), a nagradu publike osvojio je uredak ' List' (Hrvatska).

U sklopu festivala održale su se i razne radionice s filmskom tematikom. U konkurenciji je bilo 80 filmova, a bili su podijeljeni  u četiri kategorije i dvije dobne skupine odnosno za djecu do 15 godina i za mlade od 15 do 20 godina.

Pogledajte nagrađeni film:


*Kratki igrani film ‘Čips’ je rezultat rada desetak mladih filmaša iz Širokog Brijega nastao na radionicama 14. Mediteran Film Festivala, gdje su se polaznici pod vodstvom Lucy Eagleson, okušali u pisanju scenarija, režiji, glumi, snimanju i montaži. Glavni asistent radionice bio je Antoni Ćorić a  "Čips" je premijerno prikazan na zatvaranju 14. MFF-a.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.