09/08/2016 Mediteran Film Festival
Najbolji kratkometražni film odabrat će žiri u ovom sastavu
Amra Bakšić Čamo, Zoran Galić i Tina Bernik članovi su žirija 17. MMF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma.

Amra Bakšić Čamo je filmska producentica, jedan od osnivača SCCA / Pro.ba, nezavisne produkcije iz Sarajeva, te predavač na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Zoran Galić je filmski producent i osnivač produkcijske kuće  Vizart iz Banja Luke. Tina Bernik je filmska kritčarka i nezavisna novinarka iz Ljubljane. Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma.

Amra Bakšić Čamo diplomirala je komparativnu književnost 1996. Od 1995. godine radi u novim medijima i u video produkciji na prostoru jugoistočne Europe. Dok je živjela u Sloveniji Amra je radila za „Ljudmilu“ (Ljubljana Digital Media Lab). Jedan je od osnivača SCCA / Pro.ba, nezavisni film, video i TV produkcije iz Sarajeva. Producirala je brojne nagrađivane kratke filmove, video-radove, dokumentarne filmove i TV emisije, kao i dugometražne filmove. Film Danisa Tanovića „Epizoda u životu berača željeza“ je osvojio Grand Prix žirija i Srebrnog Medvjeda za najboljeg glumca na Berlinaleu 2013. Već 11 godina Amra vodi CineLink, regionalni koprodukcijski market i radionice za razvoj projekata Sarajevo Film Festivala. Predaje produkciju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Zoran Galić je filmski producent rođen u Jajcu 1979. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji umjetnosti (Sveučilište u Banja Luci) i magistrirao filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Od 2004. režira i producira reklame, glazbene spotove i kratke filmove, a od 2007. uglavnom radi kao producent.  Godine 2003. osnovao je produkcijsku kuću  Vizart u Banja Luci. Od tada je producirao dugometražne i kratke igrane filmove, dokumentarce i jedan animirani film, koji se protežu od komedije to triler noira, drama, eksperimentalnih i socijalno angažiranih filmova. 

Tina Bernik rođena je u Sloveniji 1978. Diplomirala je klasičnu filologiju i slovenski jezik i književnost na Sveučilištu u Ljubljani. Radi kao nezavisna novinarka za slovenske dnevne novine Dnevnik. Kao filmska kritičarka uređuje i piše za Ekran, mjesečni časopis specijaliziran za film i TV, te radi i kao novinarka za tjedni časopis Vklop koji se bavi filmom, televizijom i filmskim festivalima. Članica je Međunarodnog saveza filmskih kritičara FIPRESCI. Bila je članica FIPRESCI žirija na Ljubljanskom međunarodnom filmskom festivalu Liffe i Festivalu slovenskog filma.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.