15/08/2016 Mediteran Film Festival
Premijere filmova domaćih autora na 17. MFF-u
‘Filmovi domaćih autora’ naziv je off programa u kojem Mediteran Film Festival predstavlja domaće snage filmske produkcije. To će učiniti i ovu godinu premijerama filmova ‘Petrin izbor’, ‘Rock’n roll ludost’ i ‘Druga obitelj’, koji će biti prikazani prvi dan festivala,  u srijedu 24. kolovoza.

‘Petrin izbor’, širokobriješkog redatelja Ivana Čolaka donosi priču o gimnazijalki koja se nađe u ‘slatkim mukama’ nakon što se zaljubi u prijatelja svoga brata. Uz srednjoškolske simpatije, film govori o prijateljstvu i dvojbi koju donosi Petrin izbor.

‘Rock’n roll ludost’ novi je film Marija Ćužića, redatelja iz Čapljine sa stalnom adresom u Tokiu, kojeg je publika na MFF-u  imala priliku upoznati i ranije kroz njegove glazbene dokumentarce. I ovaj put Ćužićeva ‘Rock’n roll ludost’ vodi nas kroz mračna mjesta Tokijskog rock n' roll podzemlja i govori o strasti jednog čovjeka i njegovoj posvećenosti glazbi.

'Druga obitelj', film redatelja Zdenka Jurilja, prikazuje Udrugu fra. Mladen Hrkać, koja djeluju u BiH i Hrvatskoj, i koja pomaže obiteljima koje se nađu u bezizlaznoj situaciji, uzrokovanoj bolešću ili nesrećom. Ovo je narativna dokumentarna priča o stvarnosti koju javnost ne može vidjeti putem mainestream medija i nakupina politike, showbiza, sjaja novca ili ideoloških i nacionalnih sukoba.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.