27/08/2016 Mediteran Film Festival
Djeca potvrdila: Mediteran Film Festival je fora!
MFF Fora naziv je programa koji je otvorio treći dan Mediteran Film Festivala a u sklopu kojeg je, na prijepodnevnim projekcijama u prepunom kinu Borak u Širokom Brijegu, za djecu prikazan film ‘Ups!Noah je otišao’. Oduševljenje malenih filmom nastavilo se i nakon projekcija na druženju ispred kina gdje su djecu i njihove roditelje zabavljale vesele maskote.

Program u konkurenciji otvaramo ‘Kafom’, redatelja Aide Bešića, bh. dokumentaracem iz kategorije kratkometražnih u kojoj su još prikazani i hrvatski film ‘Višak popušim sam’, crnogorska ‘Eoha’, egipatski film ‘Moj prozor’, izraelski ‘Sva prava pridržana’, te španjolski ‘Portret tvorca igračaka’.

Veliko zanimanje publike trećeg dana Festivala privukao je film iz konkurencije dugometražnih, ‘Houston, imamo problem’, dokumentarac slovenskog redatelja Žige Virca nastao u produkciji HBO-a, koji donosi priču o prodaji jugoslovenskog svemirskog programa Amerikancima.

Jakoj konkurenciji pridružili su se i turski ‘Sjever’ te izraelski ‘Tko će me voljeti sada?, prikazani u kategoriji dugometražnih dokumentaraca.

Paralelno s projekcijama u kinu Borak, na otvorenom kinu u središtu grada, ljubitelji filma su imali priliku vidjeti ‘Ljubav i prijateljstvo’ te HBO dokumentarac ‘Chuck Norris u borbi protiv komunizma’ čijom projekcijom je i završen treći dan Festivala.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.