07/09/2002 Mediterranean film festival
Druga večer u znaku domaćeg autora
Drugu večer otvorio je Čučićev film Zaboravljeni, dobitnik ovogodišnje nagrade žirija na Danima hrvatskog filma, za najbolju režiju, glazbu i srednjometražni dokumentarni film. Riječ je o filmu koji tijekom nekoliko mjeseci prati život zajednice u središnjem dijelu Žumberačkoga gorja, u kojem se život nije mijenjao proteklih pola stoljeća.

Drugi film večeri bila je premijera domaćeg autora i producenta revije Robeta Bubala. Film Spori jahači u produkciji MC medie govori o nekolicini čitlučkih bajkera, ali priča nije usredotočena na vožnju motora i motorijade, nego na njihov život na selu, koji se odvija bez razočaranja, kompleksa i stresova.

Na kraju, prikazan je i film Ivana Faktora, osvajača ovogodišnjega Grand Prix Dana hrvatskog filma, Das Lied ist aus, te dokumenarni film Soske, Rade Šešić.

Na cjelonoćnoj fešti u rokerski orijentiranom kafiću Start zoru su, nakon druge revijske večeri, dočekali brojni bajkeri, organizatori i gosti revije, a od Zagrepčana najdulje su izdržali Mate Čuljak i miljenik Širokobriježana Dražen Ilinčić.







Copyright © 2000-2024 MFF. All rights reserved.