30/03/2006 Mediterranean film festival
Robert Bubalo: Festival će trajati četiri dana
Na natječaj je do sada je pristiglo 30 filmova, doznali smo od Roberta Bubala, izvršnog producenta festivala. «Upravo je jučer stigao film iz Izraela s intrigantnom temom. Prethodno je stigla nekolicina filmova iz Francuske, Grčke, Španjolske, BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, kao i jedan iz Italije. Natječaj je otvoren do 1. svibnja, a budući da je do tada ostalo još vremena, siguran sam da će pristići više od stotinu filmova. Poznajući lijenost autora koji u velikom broju filmove šalju u posljednjem trenutku, pred sam kraj natječaja očekujem veliki broj filmova», otkrio nam je Bubalo. 

Također, smatra da će među njima biti i ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji dokumentarni film «Carsko putovanje» iz Francuske. Na ovogodišnjem festivalu Bubalo očekuje manje politički angažiranih filmova, a više radova o neobičnim sudbinama i navikama Mediteranaca. Također, kako kaže, očekuje izostanak bahatog ponašanja pojedinih federalnih institucija prema njihovu festivalu. «Mi u Širokom ne radimo najveći festival u BiH, ali on je zasigurno najležerniji i najugodniji, kako publici, tako i autorima. Također, osim poznatim imenima, i mladim autorima pružamo mogućnost da se predstave. Tako je prije dvije godine relativno nepoznata Jasmila Žbanić otvorila festival s dokumentarcem ‘Slike s ugla’», istaknuo je Bubalo. 

Sedmi po redu festival ove godine će trajati četiri dana, što znači produkcijski iskorak i više filmova. Također, osim glavne nagrade i skulpture Kristalni projektor, priprema se još jedna nagrada, a to je Mali kristalni projektor, kao i novčane nagrade. Selektor festivala je poznati hrvatski filmski redatelj Ognjen Sviličić.






Copyright © 2000-2024 MFF. All rights reserved.