05/09/2007 Mediteran Film Festival
Prvi dan - Otvaranje 8. Mediteran film festivala
Večeras je u prepunoj dvorani kina «Borak» u Širokom Brijegu otvoren 8. Mediteran Film Festival. U 19 sati, nakon otvaranja, prikazan je dramski film «Ikina sudbina» koji je snimljen u Širokom Brijegu 1933. Publika je vidjela i prvi film u konkurenciji « Izgubljeno Selo» Španjolskog redatelja Manuela Jimeneza, koji je jučer došao u Široki Brijeg.


Krunoslav Cigoj i Miro Kraljević prof. Damir Bunoza Manuel Jimenez
Press Centar Kino Borak Kino Borak
Kristijan Milić Big Band Big Band
Damir Čučić i Antonio Nuić Ministar Gavrilo Grahovac i fra Jozo Peić Topić, Bubalo i Jimenez


Domagoj Pavić i Miro Barnjak



U 21 sat prikazan je igrani film «Živi i Mrtvi» a redatelj Kristijan Milić predstavio se publici i najavio projekciju. Uz producente filma «Živi i Mrtvi» na projekciji su bili nazočni ministar kulture i sporta Federacije BiH Gavrilo Grahovac i Miro Kraljević, načelnik općine Široki Brijeg. Ministar kulture RH Božo Biškupić u otvorenom pismu se ispričao kako je spriječen obvezama da otvori festival ali je dao punu podršku osmom izdanju festivala.

U 17 sati prikazan je pred program «Focus on Croatia» gdje je najvjernija publika vidjela najbolja ostvarenja Hrvatske animacije i eksperimentalnog filma u zadnjih pet godina. Gosti su se zabavljali do ranih jutarnjih sati u hotelu Park gdje ih je zabavljao Big Bend orkestar Mediteran Film Festivala. Zbog velikog interesa publike film «Živi i Mrtvi» prikazan je i u 23 sata.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.