Mediteran Film Festival School


MFF School je projekt Mediteran Film Festivala kojim se kroz filmsku radionicu nastoji približiti mlade filmskoj umjetnosti. Projekt se radi u suradnji s filmskim kampom za mlade Outside The Lens iz Kalifornije u Sjedinjenim Američkim Državama. U proteklim godinama ostvarena je suradnja i s Youtube space LA-om te s kampom Rough Cut Media iz Philadelphije (SAD).


Voditeljica radionice je Lucy Eagleson (OTL), a kao stalni suradnici tu su Tyler Gunderson (Youtube Space LA), Luke Grigg (Circle 3 production), Antoni Ćorić (Kadar) i Hrvoje Bazina (Vern). Na radionici MFF Shool gostovali su i predavačica Midge Costin (USC Cinematic Arts) iz LA-a, Douglas Herman (RCM) i Kyle Joseph Petty. Također je radionicu pohađalo oko 30-tak mladih i Sjedinjeni Američkih Država. Polaznici radionica iz BiH rade na razvoju ideje i scenarija te na kraju snimaju i montiraju film koji se premijerno prikaže na Mediteran Film Festivalu. MFF School djeluje od 2013. godine a filmovi nastali na radionici nagrađivani su na brojnim festivalima djece i mladeži.

Izdvajamo Grand Prix i nagradu publike za film The Bridge (2015.) na 9. Four River Film Festivalu u Karlovcu i nagradu za najbolji kratki igrani film na Dubrovnik Film Festivalu za film Čips (2013.)Copyright © 2000-2023 MFF. All rights reserved.