22/08/2008 Mediteran Film Festival
U žiriju 9. MFF Nenadić, Radić i Imamović
U žiriju 9. Mediteran Film Festivala su hrvatska filmologinja Diana Nenadić, hrvatski redatelj Tomislav Radić i bosansko-hercegovački redatelj Ahmed Imamović. Žiri će dodijeliti dvije nagrade - Grand prix MFF-a, te posebnu nagradu žirija. 

Filmologinja Diana Nenadić je urednica filmskih emisija na 3. programu Hrvatskog radija, filmska je kolumnistica Vijenca, glavna urednica Zapisa i urednica u Hrvatskom filmskom ljetopisu. Jedina je filmska kritičarka koja je dvaput nagrađena Hrvatskom filmskom kritičarskom nagradom Vladimir Vuković (drugi put 2006). Diplomirala je politologiju u Zagrebu. 

Tomislav Radić diplomirao je na studiju komparativne književnosti i povijesti umjetnosti, te režiju na kazališnoj akademiji. Autor je sedam dugometražnih igranih filmova a to su: «Sveta Istina» (1972), «Timon» (1972), «Harbor» (1991), «Moj dragi anđeo» (1995), «Holding» (2001) i «Tri priče o nespavanju» (2008). Najveći uspjeh mu je obiteljska drama «Što je Iva snimila 21. listopada 2003.» (2005) koji je dobio pet najvažnijih nagrada na najznačajnijim filmskim festivalima u Hrvatskoj. Režirao je i brojne dokumentarce. 

Ahmed Imamović diplomirao režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Imamovićev kratki film «Deset minuta» osvojio je nagradu Europske filmske akademije za najbolji kratki film 2002. Prvi igrani film «Go west» (2005) otvorio je novo poglavlje u bosanskohercegovačkoj filmskoj industriji. Odmah po završetku scenarija, «Go West» je, naime, naišao na oštre i brutalne osude konzervativnih krugova u Bosni i Hercegovini. Imamović je radio kao snimatelj za produkcijsku kuću SAGA na više od 30 dokumentarnih filmova. Sudjelovao je u produkciji filma «Dobrodošli u Sarajevo» Michaela Winterbottoma.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.