22/08/2008 Mediteran Film Festival
Svjetski hit Young@Heart zatvara 9. MFF
Na zatvaranju MFF-a svi ljubitelji dobrog filma i glazbe vidjet će remek djelo dokumentarizma „Mladi u Srcu“ (Young @ Heart). Film govori o mješovitom zboru iz Northamptona (država Massachusetts) koji okuplja 25 ljudi u dobi od 70 do 90 godina života, a čiji se repertoar sastoji od pank i rock standarda u rasponu od Sonic Youta, preko Clasha i Ramonesa, do Coldplaya i Jimija Hendrixa. 

Vrijedi napomenuti kako ovaj film ima jedan od najdojmljivijih otvorenja ikad viđenih u filmskoj industriji. Iz polumraka i u kontra svjetlu, prema mikrofonu se probija silueta izvođača koji poskakuje (ili bolje rečeno šepa?) uz taktove gitarskog rifa grupe The Clash. Sam refren i konačno osvjetljena pozornica otkriva nam 92-godišnju baku koja srčano pjeva „Should I Stay Or Should I Go?“.

Ovo je jedan od rijetkih filmova koji će vas istinski natjerati da se osjećate izvrsno. Prepun duha, urnebesnog humora i ogoljenih ljudskih sudbina. To je oda pankerima i rokerima čije su pjesme između ostalih, neke ljude nadahnule da u njima u pravom smislu riječi, pronađu razlog za život. Publika na festivalima u Los Angelesu 2007. i u Atlanti ove godine već je iskazala svoju sklonost Mladima u srcu. Film je na programu u subotu 6. rujna, u 21h.  






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.