06/09/2008 Mediteran Film Festival
Pobjednici 9. MFF-a Oscar Perez i Robert Zuber
Posljednji dan MFF-a okončan je izletima na više lokacija u Hercegovini. Program je ponovo počeo u 15 sati i to domaćim filmom „Srebrenički kenotaf“. Uslijedio je turski film „Dati primjer“ kojega je predstavio redatelj Necati Sönmez, potom „Zaljubljenici iz Axosa“/Grčka, „“Miraslava“/Italija, dok je posljednji film „Onakav kakav jesam“/Italija predstavila redateljica Caroline Leitner. 

U 21 sat proglašeni su pobjednici 9. Mediteran Film Festivala. Nagradu publike osvojio je film „Slučajni sin“ autorskog dvojca Robert Zuber i Tomislav Mršić. Prosječna ocjena za taj film iznosi 4,48. Producent MFF-a Robert Bubalo uručio je Kristalni projektor Robertu Zuberu, a dobitniku ove nagrade ide i novčana iznos od 1000 eura. U samome vrhu po ocjenama publike bili su još talijanski film „Onakav kakav jesam“ (4,41) i hrvatski „Dobrodošli u Igrane“ (4,23).

Direktor MFF-a Tomislav Topić proglasio jer dobitinika Posebne nagrade žirija. I ovu je nagradu osvojio film „Slučajni sin“ (Kristalni projektor i 1000 eura). Ovo je prvi puta u povijesti Mediteran Film Festivala da je isti film osvojio nagradu i publike i jednu od nagrada žirija.

Predsjednik žirija Tomislav Radić proglasio je pobjednika 9. MFF-a. Grand prix je osvojio španjolski film „Krojač“ a nagradu, Kristalni projektor i 3000 eura, preuzeo je redatelj Oscar Perez.
9. Mediteran Film Festival okončan je još jednim partyjem u cafe clubu „Start“ uz roštiljadu i blues band „Let's go“.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.