23/07/2011 Mediteran Film Festival
Selektor festivala Damir Čučić
Damir Čučić rođen je 1972. u Brežicama, Slovenija. Filmom se počeo baviti 1989.  u Filmskoj autorskoj grupi Enthusia Planck. Tijekom proteklih dvadesetak godina razvijao se na više područja u audiovizualnim medijima, ponajprije kao  režiser i montažer dokumentarnih filmova. Tijekom rada na dokumentarnom filmu posebnu pozornost posvećuje rubnim, odnosno hibridnim vrstama gdje se dokumentarno isprepliće sa eksperimentalnim i kratkom igranim.

Režirao je više od četrdeset filmova za koje je dobio 20 filmskih nagrada, filmovi su mu prikazani na oko 150 festivala u četrdeset zemalja na gotovo svim kontinentima i na programima više od petnaest europskih javnih televizija. Od 1995. radi kao montažer na HRT-u, specijalizirao se na području dokumentarnog filma gdje je kao montažer sudjelovao na više od 130 filmova i tv. dokumentaraca.

Povremeno radi kao izvršni  producent (na dvadesetak filmskih naslova). Bavi se i  edukacijom na području dokumentarnog filma. Osnivač je Mikrokina, lanca kina za prikazivanje dokumentarnih i kratkih igranih filmova.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.