19/07/2011 Mediteran Film Festival
Amerika 'dolazi' na Mediteran
U organizacij veleposlanstva Sjedinjenih Americkih Drzava u BiH i Kino video kluba Amater u hotelu Park u Širokom Brijegu održano je predavanje filmske ekspertice Sandre Ruch. Na predavanju su sudjelovali članovi Kino vido kluba Amater, produkcijskih kuća Kadar i MC Medije iz Širokog Brijega.




U interaktivnom predavanju Sandra Ruch je govorila o odabiru tema za dokumentarne filmove, s naglaskom da je priča najvažnija za sve vrste filmova pa tako i za dokumentarni. Govorilo se o sjevernoameričkom (SAD i Kanada) stanju u kinematografiji i načinu financiranja dokumentarnih filmova. Naglasak je bio na rad Piching foruma koji su važni za apliciranje filmskih projekata i pronalaženje financijskih sredstava za filmove. Sudionici radionice su u razgovorima sa Sandrom Ruch pokušali doznati što je sve važno za realizaciju filmskog projekta i kako ga aplicirati na filmske festivale.


Na radionici je također nazočila i Sunshine Ison, američki ataše za kulturu i obrazovanje u BiH, koja je bila, uz Sandru Ruch, iznenađena činjenicom da u jednom malom mjestu postoje profesionalne TV i filmske produkcijske kuće i međunarodni filmski
festival koji je "preživio" 12 godina. Također je i obećana potpora američkog veleposlanstva ovogodišnjem Mediteran Film Festivalu u programskom i financijskom smislu.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.