14/08/2011 Mediteran Film Festival
U žiriju Mediteran Film Festivala: Elena Oroz, Srđan Vuletić i Mladen Ćapin
Članovi žirija 12. MFF-a su španjolska redateljica Elena Oroz, bosanskohercegovački redatelj Srđan Vuletić i hrvatski redatelj Mladen Ćapin. Žiri će dodijeliti dvije nagrade - Grand Prix Jack Daniel's i drugu specijalnu nagradu  žirija.

Elena Oroz (Soria, 1978) je diplomirala audiovizualne komunikacije i uzela postdiplomski studij kreativnog dokumentarca na Autonomnom Sveučilištu Barcelona. Sad završava doktorat o kinematografskoj propagandi tijekom građanskog rata u Španjolskoj i frankističkoj diktaturi s točke gledišta rodova. Članica je selekcijskog odbora Punto de Vista Film Festivala, glavna urednica časopisa za Non fiction Blogs&Docs te predaje povijest i teoriju dokumentarnog filma u nekoliko škola. Također surađuje s nekoliko publikacija i u pisanju knjiga te radi kao producent i pisac scenarija za televiziju i dokumentarce.

Srđan Vuletić rođen je u Bijeljini (BiH) 1971. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu gdje je režirao četiri predstave, kao i velik broj kratkih, studentskih filmova. 1998 radi dva kratka filma “Kako je pukao Pjer Žalica” i “Put na mjesec”. 2000. “Troskok“ dobija nagradu za najbolji kratki film na 50. Berlin film festivalu (Panorama Short  Film Award of the New York Film Academy). Film je također nagraden na nekoliko velikih festivala u svijetu. Piše i scenarij za kratki film Ahmeda Imamovića “10 minuta” koji je dobio Felixa od Europske Filmske Akademije za najbolji kratki film. 2002. režira prvi dugometražni igrani film ”Ljeto u Zlatnoj dolini” koji je dobio brojne nagrade i priznanja žirija. Na Roterdam Film Festivalu njegov drugi dugometražni igrani film “Teško je biti fin” imao je svjetsku premijeru 2007. Član je Europske filmske akademije a radi kao izvanredni profesor na predmetu Scenarij na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku režije.

Mladen Ćapin rođen je u Karlovcu, diplomirao povijest i filozofiju. Od 2000. urednik je i redatelj u Dokumentarnom programu HRT-a. Autor je dvadesetak dokumentarnih emisija i filmova u produkciji HTV-a. Tematski ga okupiraju socijalne i psihološke priče, kao i portreti “malih ljudi”, njihovih profesija, strasti i sudbina. Sudjelovao je na nekoliko festivala u regiji, a dokumentarci koje radi strukturalno nadilaze klasični filmski izričaj. Zadnji dokumentarni film koji je radio “Glava u Balunu” vrlo je popularan i nastao je prigodom proslave stogodišnjice nogometnog kluba Hajduk iz Splita.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.