22/08/2011 Mediteran Film Festival
Prvi dan MFF-a
Danas je započeo 12. Mediteran Film Festival već ujutro u 9 sati s filmskom radionicom koja je ove godine posvećena alternativnom filmu, a koju vodi hrvatski redatelj Zdravko Mustać s velikim iskustvom u tom području.

12 polaznika radionice je za početak imalo priliku čuti uvod u eksperimentalni film – razvoj, kako nastaje sam film, koji su mu podžanrovi itd. A Zdravko Mustać je naglasio kako je on u svojih 30 godina bavljenja tom vrstom filma došao do zaključka da postoji čak 50 podžanrova istog. Na kraju današnje radionice polaznici su pogledali neke zanimljive primjere eksperimentalnog filma koje su komentirali s voditeljem Z. Mustaćem. Već sutra u 9 sati ujutro slijedi nastavak radionice s još malo teoretskog dijela, zatim slijedi i praktični dio, snimanje za jedan takav filmski uradak.

U 19 sati je počeo i pretprogram ovogodišnjeg festivala u kojem se prikazuju američki dokumentarni hitovi, a večeras su posjetitelji imali priliku vidjeti filmove „Moj Auto i ja“, autora Harroda Blanka, Latino glazba u Americi; The Chicano wave; redatelja John J. Valadez... i „Djevojka s postera“, autorice Sare Nesson. Sutra slijedi nastavak revije odličnih filmova, također u 19 sati.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.