03/10/2012 Mediteran Film Festival
Predavanje Anayansi Prado u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u BiH i MFF-a
U suradnji s Američkim Veleposlanstvom u BiH Mediteran Film Festival organizira predavanje na temu ideja za dokumentarni film, produkcija i distribucija. Predavanje će održati redateljica Anayansi Prado koja će kroz osobna iskustava govoriti o cijelom procesu nastajanja dokumentarnog filma i njegovoj distribuciji.

Anayansi Prado rođena je u Panami. Nagrađivana je za svoje dokumentarce i radila je kao filmski stručnjak za American Documentary Showcase u Angoli prošle godine. Njen debitantski dokumentarac Maid in America (Nevjesta u Americi) 2005. o djelatnicima iz Latinske Amerike u Los Angelesu, CA prikazan je na nacionalnoj televiziji Independent Lens (PBS). Njezin drugi  film Children in No Man's Land  (Djeca na ničijoj zemlji), o maloljetnicima bez pratnje koji prelaze granicu između Meksika i SAD-a, prikazan je u više od 30 zemalja diljem svijeta i također je bio uključen u American Documentary Showcase. Film Paraiso for Sale (Paraiso na prodaju), koji istražuje sve učestaliju migraciju američkih umirovljenika u Panamu, prikazan je na nacionalnoj televiziji PBS. Anayansi je razvila radionice o proizvodnji dokumentaraca i predavala u Mianmaru, Burma (2010) i Paragvaju (2011), što je financiralo Američko Ministarstvo kulture i obrazovanja (The State Department's Bureau of Education and Cultural Affairs). Osnivačica je Impacto Films-a i suosnivačica i izvršna direktorica Impacto Projecta, neprofitne organizacije koja se bavi poboljšanjem situacije mladih u zemljama trećeg svijeta kroz obuku u fotografiranju, filmu i digitalnim medijima.

Svi zainteresirani za predavanje, koje će se održati u Hotelu Park u Širokom Brijegu 10. Listopada 2012. u 12:00h neka se jave na telefon direkcije Mediteran Film Festivala 039/704-631 ili e-mail: topic@mff.ba






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.