Vijesti

02/06/2013 Mediteran Film Festival
Retrospektiva MFF-a na 'Festivalu Novih' u Slavonskom Brodu
U organizaciji ekipe SBFILM-a već treću godinu zaredom, u Slavonskom Brodu, održat će se festival dokumentarnog filma ‘Festival novih’. Ovogodišnji festival, u trajanju od 14. do 16. lipnja, predstavit će filmove iz regije i susjednih zemalja te sad već tradicionalno ugostiti  filmska ostvarenja s ‘Mediteran Film Festivala’.

Iz izloga 13. MFF-a ljubitelji dobrog dokumentarnog filma tako će već prvog dana imati priliku vidjeti španjolske kratke filmove ‘33’ Felixa Fernandeza  i ‘U praznini’ Asbel Esteve Obiola, te pobjednički film prošlogodišnjeg Mediteranskog festivala ‘Posljednja kola hitne pomoći u Sofiji’, redatelja Iliana Meteva. Narednih dana bit će prikazan izraelsko-njemački film ‘Stan’, grčki film ‘Kriza’ te španjolski  filmovi ‘Priča o Modlinovima’, ‘Ogledalce, ogledalce’ i ‘Esej o revoluciji’.

Film otvorenja je dokumentarac na kojemu radi ekipa SBFILMA, zaboravljena priča Slavonskog Broda, kada je u jednom danu, točnije u svega par minuta, srušena cijela eskadrila aviona koji su 1992. pokušali srušiti most između Slavonskog i Bosanskog Broda.

Osim projekcija filmova, koje će se po prvi put odvijati na otvorenom, za sve filmoljupce željne druženja i odlične zabave u tvrđavskom kazamatu po prvi puta tijekom festivala bit će otvoren i ‘Movie party’. Vidimo se u Tvrđavi Brod!