13/07/2013 Mediteran Film Festival
‘Obrana i zaštita’ na 60. Film Festivalu u Puli
Nakon svjetske premijere u programu Forum 63. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, dugometražni igrani film mostarca Bobe Jelčića 'Obrana i zaštita', bit će premijerno predstavljen u Hrvatskoj na Festivalu igranog filma u Puli.

Film, koji će 24. srpnja biti prikazan u sklopu Nacionalnog programa u pulskoj Areni, rađen je u koprodukciji između Hrvatske i BiH i prvi je dugometražni igrani film Bobe Jelčića. Producentica filma je Zdenka Gold iz hrvatske produkcijske kuće Spiritus Movens, a koproducenti su Tomislav Bubalo i Tomislav Topić iz širokobriješke produkcije Kadar.

‘Obrana i zaštita’ donosi priču o prijateljstvu u poslijeratnom Mostaru. Glumačku ekipu predvode Bogdan Diklić i Nada Đurevska, a uloge su ostvarili i Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Nermin Tulić, Hadžija Hadžibajramović, Šerif Aljić, Nermin Karačić, Sadžida Šetić, Ivo Krešić, Selma Alispahić, Slaven Knezović...

Bh. publika će ovo filmsko ostvarenje imati priliku vidjeti na ovogodišnjem 14. Mediteran Film Festivalu koji će se održati od 26. do 31. kolovoza u Širokom Brijegu.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.