17/07/2013 Mediteran Film Festival
Dokumentarni film ‘Pacijent’ Zdenka Jurilja premijerno na Sarajevo Film Festivalu
U natjecateljskom programu u okviru dokumentarnog filma Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 16. do 24. kolovoza, bit će prikazano šest svjetskih, četiri internacionalne i deset regionalnih premijera.

Među dokumentarcima koji će doživjeti svoju svjetsku premijeru našao se i film redatelja  Zdenka Jurilja, ‘Pacijent’, u produkciji  Tomislava Bubala iz širokobriješke produkcijske kuće Kadar.Film je narativna dokumentarna priča o stanju pacijenta prije, za vrijeme i nakon operacije srca. Riječ je o filmu atmosfere koji prikazuje stanje u kojem se može naći svaki čovjek. Pacijent je film nadahnut Kantovom mišlju: "Što mogu znati? Što moram raditi? Čemu se mogu nadati? Što je čovjek?"



Zdenko Jurilj novinar je koji već 17 godina djeluje u tisku, na radiju… Posljednjih 15-ak godina radi u Večernjem listu kao novinar-reporter. Uz bogatu novinarsku karijeru, potpisuje režiju i scenarij filma ‘Pacijent’ te za sada iza sebe ima 6 dokumentarnih filmova. Snimatelj filma je Antoni Ćorić dok ton i montažu potpisuje Tomislav Topić.

Nakon premijernog prikazivanja, u okviru 19. Sarajevo Film Festivala,  ‘Pacijent’ će svoju hercegovačku premijeru doživjeti na ovogodišnjem Mediteran Film Festivalu, koji će se održati u Širokom Brijegu od 26. do 31. kolovoza.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.