28/07/2013 Mediteran Film Festival
'Obrana i zaštita' apsolutni pobjednik 60. Pula Film Festivala
Debitantski dugometražni igrani film Bobe Jelčića 'Obrana i zaštita' osvojio je sve glavne nagrade jubilarne Pule. Prosudbeni žiri koji su činili redatelj i scenarist Petar Krelja, producent Stanislav Babić, glumica Gordana Gadžić, direktor fotografije Slobodan Trninić i redatelj i montažer Damir Čučić, 'Obrani i zaštiti' dodijelio je čak sedam nagrada.

Zlatnom arenom nagradili su scenografa Marija Ivezića, Erola Zupčevića za najbolju kameru, Bogdana Diklića za najbolju glavnu mušku ulogu i Nadu Đurevsku za najbolju glavnu žensku ulogu. Bobo Jelčić dobio je čak dvije Zlatne arene, za najbolji scenarij i najbolju režiju, a Velika Zlatna arena za najbolji film pripala je producentici 'Obrane i zaštite' Zdenki Gold.

‘Obrana i zaštita’ je film nastao u koprodukciji između Hrvatske i BiH i prvo je dugometražno ostvarenje Bobe Jelčića. Pored nagrađene Zdenke Gold iz hrvatske produkcijske kuće Spiritus Movens, koproducenti filma su Tomislav Bubalo i Tomislav Topić iz širokobriješke produkcije Kadar.



Bh. publika će ovo filmsko ostvarenje imati priliku vidjeti na ovogodišnjem 14. Mediteran Film Festivalu koji će se održati od 26. do 31. kolovoza u Širokom Brijegu.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.