01/08/2013 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri 14. MFF-a u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma
Članovi žirija 14. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma su Nedžad Begović, bh. redatelj i član Udruženja filmskih radnika BiH, Dean Šoša, urednik trećeg programa na Hrvatskoj radioteleviziji i Sergio Oksman  redatelj i producent iz Brazila koji je na 13. MFF-u osvojio drugu nagradu žirija za film ‘Priča o Modlinovima’.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma.


NEDŽAD BEGOVIĆ
Nedžad Begović rođen je 1958. u Bijeljini. Od 1985. član je Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine. Režira i piše scenarije za animirane, dokumentarne i igrane filmove kao i za TV serije. Osvojio je tridesetak nagrada u zemlji i svijetu, kao što su Zlatna medalja za najbolji animirani film (Beograd 1985.), Nagrada žirija za najboljeg debitanta (Tampere 1986.), Posebno priznanje žirija (Stuttgardt 1986.), Priznanje omladinskog filmskog centra (Oberhausen 1987.), Velika zlatna medalja za najbolji kratki film (Beograd 1991.). Tijekom rata od 1992. do 1995. aktivno je se bavio snimanjem filmova i bio uključen u produkciju filmskog projekta SA-LIFE, za koji je produkcija SaGA osvojila brojne nagrade, uključujući nagradu Evropske filmske akademije FELIX. Njegov film „Sasvim lično“ svjetsku je premijeru imao je na Tribeca filmskom festivalu u New Yorku. Od 2012. uposlenik je u Redakciji dokumentarnog programa FTV-a.


DEAN ŠOŠA
Dean Šoša rođen je 1975. u Zagrebu. Diplomirao je komparativnu književnost i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Hrvatskoj radioteleviziji bio je Urednik stranog programa, urednik Filmske redakcije i v.d. Glavnog urednika HTV-a. O filmu je pisao u raznim časopisima i magazinima (Nacional. Globus…). Urednik je filmske emisije „Posebni dodaci“. Koautor je cjelovečernjeg dokumentarnog filma „Pula povjerljivo“ o povijesti filmskog festivala u Puli, te „Artavangrad“, „Kako je Vojtjeh tražio istinu“, „Tokyo light“ i „Asobi“. Trenutno obnaša funkciju Urednika trećeg programa na Hrvatskoj radioteleviziji.


SERGIO OKSMAN

Sergio Oksman rođen je u Sao Paulu 1970., a trenutno živi i radi u Madridu.  Završio je studij Novinarstva u Sao Paulo I studij Filma  u New York. Predaje film na sveučilištu u Madridu te se bavi produkcijom dokumentarnih filmova.  Režirao je filmove: “The Beautician” (2004), "Goodbye, America" (2007), "Notes on the Other" (2009) i "A Story for the Modlins” (2012). Osvojio je preko 50 nagrada za svoje filmove na festivalima širom svijeta. Na 13. Mediteran film festivalu osvojio je drugu nagradu za film ‘’A Story for the Modlins”.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.