15/08/2013 Mediteran Film Festival
14. MFF donosi filmove domaćih autora
Već tradicionalno Mediteran Film Festival pridaje značaj i ustupa prostor  prikazivanju radova domaćih autora kao dokaz postojanja filmske proizvodnje i na našem terenu. Kao i do sada, to čini s ponosom.

Na 14. MFF-u odabrali smo sljedeće. Dokumentarni film Zdenka Jurilja, 'Pacijent', nastao u produkciji Tomislava Bubala iz širokobriješke produkcijske kuće Kadar, koji će projekcijom na MFF-u doživjeti svoju hercegovačku premijeru. Film je narativna dokumentarna priča o stanju pacijenta prije, za vrijeme i nakon operacije srca. Riječ je o filmu atmosfere koji prikazuje stanje u kojem se može naći svaki čovjek



Kao sliku iz ruku djeteta Hercegovine vidjet ćemo film 'U potrazi za očevim grobom' don Pavla Crnjca koji pripovijeda tragičnu sudbinu Stipana Crnjca, vojnika  'Lako prijevoznog zdruga Hrvatske legije', koji je bio u sastavu talijanske Osme armije, na rijeci Donu u Drugom svjetskom ratu. Kroz ovu obiteljsku priču, traganja sina za očevim grobom upoznat ćemo Hercegovinu isprepletenu uspomenama, sjećanjima, svjedocima nekog ne tako davnog vremena.

Uz dva domaća i autor trećeg filma je također  Hercegovac, no njegov film obrađuje temu dalekog Istoka. 'Napad tsunamija (Snaga rock'n rolla)' je dokumentarac koji se bavi velikim zemljotresom u Tohokuu i nuklearnoj krizi u Japanu iz 2011. godine, te godišnjim rock koncertom koji je nazvan Mods May Day. Autor filma, kojeg smo imali priliku upoznati i na 13. MFF-u s filmom 'Rock potres',  je Mario Ćužić.


Nadamo se da ćete uživati u domaćim filmskim poslasticama!







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.