19/08/2013 Mediteran Film Festival
'Kauboji' i 'Obrana i zaštita' - Igrani filmovi na 14. MFF-u
Iako je na Mediteranskom Festivalu naglasak na dokumentarnom filmu i ovu godinu kao i ranijih MFF nastoji  ići u korak s igranom filmskom produkcijom naše regije. Tako se u kategoriji igranog filma van konkurencije izdvajaju dva filmska hita: 'Obrana i zaštita' i 'Kauboji'

‘Obrana i zaštita’ film, koji će 29. kolovoza  biti prikazan u programu igranih filmova na MMF-u urađen je u koprodukciji između Hrvatske i BiH i prvo je dugometražno ostvarenje Bobe Jelčića. Apsolutni je pobjednik Pula Film Festivala te je i u konkurenciji ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.


‘Obrana i zaštita’ donosi priču o prijateljstvu u poslijeratnom Mostaru. Glumačku ekipu predvode Bogdan Diklić i Nada Đurevska, a uloge su ostvarili i Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Nermin Tulić, Hadžija Hadžibajramović, Šerif Aljić, Nermin Karačić, Sadžida Šetić, Ivo Krešić, Selma Alispahić, Slaven Knezović... Producentica filma je Zdenka Gold iz hrvatske produkcijske kuće Spiritus Movens, a koproducenti su Tomislav Bubalo i Tomislav Topić iz širokobriješke produkcije Kadar.

Kao film koji će službeno zatvoriti ovogodišnji MFF, izabran je zasigurno jedan od najboljih projekata u regiji u 2013. godini - 'Kauboji' u režiji Tomislava Mršića.

'Kauboji', rađeni po apsolutnoj hit predstavi zagrebačkog teatra Exit  koja osvaja nagradu Hrvatskog glumišta kao najbolja predstava, u svojoj filmskoj adaptaciji već na samom startu ne 'prolaze' ništa lošije. Naime, kao najisčekivanija i najveća atrakcija pulskog festivala, film osvaja publiku u Areni i odnosi - Zlatna vrata Pule s ocjenom 4,79.



'Kauboji' su družina društveno neprilagođenih  glumaca amatera  a igraju ih Saša Anočić, Živko Anočić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat, i Radovan Ruždjak. Projekcijom na 14. MFF-u  31. kolovoza, osim kao film zatvaranja 'Kauboji' obilježavaju  svoju  bh. premijeru , dok na kino repertoar stižu u listopadu.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.