20/08/2013 Mediteran Film Festival
Live show kakav niste vidjeli: Japanski Rock n' Roll bend na MFF-u
Da Mediteran Film Festival pored svestranog filmskog dijela zadovoljava apetite svoje publike i u onom off programu, rezerviranom za opuštanja nakon projekcija, potvrđuje to iznova i ovu godinu. Iz Tokia na 14. MFF kao jedni od glavnih aktera u dokumentarnom filmu Maria Ćužića, 'Tsunami Attack (The power of Rock n' Roll)', dolazi bend 'The Minnesota Voodoo Men'. Bend postoji od 1998. godine, broji tri člana i  kao žanrovsku odrednicu, Yusuka – gitara i vokal benda, navodi glazbu 60tih, garage, british beat i surf music.  

Svoj čvrsti garage zvuk diljem Japana i Europe širili su na zajedničkim turnejama s bendovima poput Jackie and the Cedricks, The Mummies, Saturns, The Neatbeats, Gazoline te s najpoznatijima među nepoznatima all-female triom The 5,6,7,8's koje je Tarantino uvrstio na čuveni soundtrack Kill Bill Volume 1.

Kako ste upali u Mariov film ili je bilo obrnuto?
Upoznali smo se preko Cyrila koji svira bas u bendu. On je glumio u Mariovom ranijem filmu 'Enter the Void od Gaspar Noe' i filmu 'THE SWAP'. Postali smo jako dobri prijatelji i Mario nam je radio par live videa. Kada smo radili na projektu u Fukushimi nakon Tsunamia, tu se rodila ideja za film i Mario je krenuo s nama.

Početkom ove godine ste bili u Hrvatskoj, također s filmom 'Tsunami Attack (The power of Rock n' Roll)'?
Da, u Vinkovcima smo imali premijeru na DORFU, te smo Cyril i ja svirali s zagrebačkim bendom "Welcomin' Committee in Flames" i publika nas je jako dobro prihvatila. U BiH dolazi cijeli bend Minnesota Voodoo Men, i uz Mariove dojmove i priče jako se radujemo dolasku u Široki.

Redatelj filma, Mario Ćužić, kojeg smo na prošlom MFF-u upoznali preko filma 'Rock potres' kaže kako je jako ponosan na ovu suradnju te ističe pozitivne reakcije koje su imali u Japanu, gdje su ljudi jako dobro prihvatili ovaj film.

Kao i ja i bend Minnesota Voodoo Men su toliko ponosni na film, koji ćemo nakon povratka objaviti i prodavati u Japanu te će prihod ići u humanitarne svrhe. Film je zasad bio na  festivalu u Colombiji i DORFU u Hrvatskoj gdje je imao dosta dobre kritike.

Što možemo očekivati od Minnesota Voodoo Men-a?

Gitarist Yusuke je jako priznat gitarist u underground sceni.Publika na Mediteran Film Festivalu može očekivati jako dobru energiju. Yusuke se voli popeti na šank i hodati po stolovima dok svira. Ja vam garantiram da ovakav live show niste nikada vidjeli. Rock n' Roll do daske. Momci su jako frendly i bit će zasigurno jako zabavno. Ja mislim da će to bit prvi japanski Rock n' Roll band u povijesti koji održava koncert u BiH.

Nakon MFF-a, Mario, Yusuka?
Ovo nam je treći put da sviramo u Europi. Na žalost nećemo moći ostati do kraja Festivala jer idemo na europsku turneju koja počinje u Frankfurtu 31-og. Sviramo u Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, ističe Yusuka čiji ćemo nastup vidjeti u četvrtak, 29. kolovoza, u 'Startu' kod Paje.

Mario, koji porijeklo vuče iz Višića pored Čapljine, ostaje s nama tijekom cijelog Festivala i dodaje kako nakon prošle godine, kad mu je baka i pola sela prisustvovalo premijeri filma na MFF- u, ovaj Festival za njega ima posebnu čar.

Što se tiče filmskog puta kaže: 'Imam još jedan Rock n' Roll dokumentarac koji snimam godinu i pol i Cyril i ja pišemo jedan scenarij za igrani film.  Tu su dvije  velike snimke u deset  mjeseci, pa nakon MFF idem dalje s drugim projektima.'










Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.