29/08/2013 Mediteran Film Festival
Veliko otvorenje: Raznolikost filmova i gostiju
Projekcijom filma 'Gangster te voli', Nebojše Slijepčevića, sinoć je u kinu 'Borak' na Širokom Brijegu svečano otvoren program u konkurenciji 14. Mediteran Film Festivala.

Čast službenog proglašavanja  festivala otvorenim pripala je načelniku Širokog Brijega, Miri Kraljeviću, dok su se uz njega na ceremoniji otvaranja prisutnima obratili  i predsjednik Uprave HT Eroneta kao generalnog sponzora festivala Stipe Prlić, predstojnica ureda Hrvata izvan Republike Hrvatske Darija Krstičević, te Ilaria Ragnoni izaslanica Veleposlanstva Italije u BiH.

Uz svečani dio, u kojem je direktor festivala Tomislav Topić uručio i MFF projektor prošlogodišnjem dobitniku druge nagrade žirija Sergiu Oksmanu, za film 'Priča o Modlinovima', prepunoj dvorani kina 'Borak' predstavila se i ekipa filma 'Gangster te voli', čiju je priču kao i protagonista filma, bračnog posrednika Nedjeljka Babića publika prihvatila s oduševljenjem.

Treću večer festivala obilježila je i projekcija filmova iz programa domaćih autora, 'U potrazi za očevim grobom' don Pavla Crnjca i 'Pacijent' Zdenka Jurilja kao i film u konkurenciji 'Venecijanski sindrom'.

Nakon filmskih projekcija druženje domaćina, filmaša, gostiju iz dalekog Japana, Kuvajta, Libanona, Izraela, Španjolske, Italije..,  ispred kino dvorane 'Borak' zamijenili smo prvim od čuvenih MFF after partija u hotelu 'Park'.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.