23/09/2013 Mediteran Film Festival
'FILM FORWARD' program u Širokom Brijegu
Veleposlanstvo SAD u Bosni i Hercegovini, u suradnji sa Institutom 'Sundance' i 'Deblokadom', ima čast predstaviti nastavak turneje 'FILM FORWARD' programa koji, nakon Sarajeva, Zenice, Mostara, u utorak  24. rujna stiže u Široki Brijeg.

U sklopu ovog svjetski poznatog programa,  bh. javnosti je predstavljeno osam suvremenih filmova, uz koje su organizirane i radionice, diskusije sa autorima, kao i okrugli stolovi sa umjetnicima.

U utorak  24. rujna u 12 sati, u Narodnoj knižnici i čitaonici u Širokom Brijegu, veleposlanstvo SAD-a će organizirati specijalnu projekciju filma Stacya Peralta 'Bones Brigade: Autobiografija'.



Druga projekcija je u 18 sati i biti će prikazan film ‘Valley of Saints’, redatelja Musa Syeeda.



Nakon projekcija svi nazočni imati će priliku razgovarati sa filmskim stvarateljima Musom Syeedom i Stacy Peralta, direktoricom 'FILM FORWARD' Meredith Lavitt, i direktorom 'Sundance Film Festivala' John Cooperom. Pored Bosne i Hercegovine, 'FILM FORWARD' je ove godine bio na turneji i u Kini, Kolumbiji, Jordanu i Meksiku.

Institut Sundance – neprofitna organizacija iz savezne države Utah koju je 1981. osnovao Robert Redford s ciljem unapređenja rada filmskih stvaratelja i umjetnika širom svijeta – je ustanovio FILM FORWARD u partnerstvu sa četiri agencije za kulturu iz SAD, s ciljem korištenja snage filma u svrhu promocije šireg kulturološkog razumijevanja, inspiriranja radoznalosti i jačanja svijesti o zajedničkim pričama i vrijednostima koje prevazilaze granice generacija, jezika, obrazovanja i teritorija.












Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.