12/08/2014 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri 15. MFF-a u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma
Članovi žirija 15. MMF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su Marijo Vukadin, producent i direktor Olimp produkcije iz Zagreba, Jurinko Rajič direktor NAFF međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu i predsjednik udruge animatora KAN, te Tyler Gunderson filmski producent, dizajner, predavač i voditelj post produkcije u YouTube Space-u iz Los Angelesa, SAD. Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije  kratkometražnog dokumentarnog filma.

Marijo Vukadin rođen je 1976. u Bugojnu (BiH). Filmskom produkcijom bavi se od 2002. i direktor je Olimp produkcije iz Zagreba. Producirao je dva dugometražna igrana filma: Živi i mrtvi Kristijana Milića i Ostavljeni Adisa Bakrača. Film Živi i mrtvi osvojio je osam Zlatnih arena na festivalu u Puli 2007. Koautor je i producent filma Izgubljeno dugme, najnovijeg ostvarenja Olimp produkcije. Film govori o Goranu Ipi Ivandiću, bubnjaru Bijelog Dugmeta. Vukadin živi i radi u Zagrebu te s Olimp produkcijom radi na razvoju novih projekta.

Jurinko Rajič rođen je 1954. godine, u Čapljini. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, a rad na crtanom filmu započeo je kao animator, 1985 godine, u Croatia filmu (Zagreb). Radio je na cjelovečernjim projektima Croatia filma: Čudnovata šuma, Čarobnjakov šešir, Čudnovate zgode šegrta Hlapića, gdje je radio layout i animaciju. Poznati su mu filmovi Emina, Naša posla, Spomenik, Paparazzo, Naša mala vala, Jorgovan i Linđo. Jurinko trenutno živi i radi u Mostaru. Direktor je već tradicionalnog NAFF-a međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu. Predsjednik je Udruge animatora KAN sa sjedištem u Pavarotti Centru. Već 15 godina je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Tyler Gunderson je odrastao u Wisconsinu. Započeo je svoje fakultetsko obrazovanje na Sveučilištu Wisconsin gdje je diplomirao komunikacijske znanosti (film, TV, Radio) i njemački. Nakon toga, Tyler je primljen na Sveučilište Južne Kalifornije na odjel filmskih umjetnosti, gdje je uspostavio neprocjenjivu vezu koja je dovela do posla voditelja post produkcije u YouTube Space u Los Angelesu gdje nadzire i podržava 20 Mac uređivačkih postaja. Također predaje montažu i asistira različitim audio i video tehničkim zadacima. Bavi se i dizajnom zvuka, režijom, montažom slike, uređivanjem i razvojem radnje, analizom scenarija, te je nadzirao dizajn i miksanje zvuka na više od 35 kratkih filmova, miksao šest USC-ovih disertacijskih filmova i više od dvadeset kratkih.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.