Vijesti

28/08/2014 Mediteran Film Festival
Praznik filma u Širokom Brijegu: Pogodak u sridu 15. MFF-a
Programom filmova domaćih autora, u kojem smo vidjeli dokumentarce 'Znatiželja' Stjepana Skoke i 'Bolnica Inkognito' Zdenka Jurilja, sinoć je u prepunoj kino dvorani Borak u Širokom Brijegu počeo 15. Mediteran Film Festival.

Čast samog proglašenja Festivala otvorenim pripala je predsjedniku Vlade Zapadnohercegovačke Zdenku Ćosiću, dok su se uz njega na ceremoniji otvaranja prisutnima obratili  i predsjednik Uprave HT Eroneta kao generalnog pokrovitelja  festivala Stipe Prlić, Tomislav Topiće direktor festivala i Robert Bubalo producent festivala.

Film koji je službeno otvorio 15. MFF jeste premijerno prikazani  glazbeni dokumentarac, 'Izgubljeno dugme', redatelja Marija Vukadina, Renata Tonkovića i Roberta Bubala, posvećen kultnoj rock skupini s ovih prostora – bendu Bijelo Dugme.

Prvu večer Mediteran Film Festivala projekcijom francuskog filma 'Sreća...obećana  zemlja', otvoren je i program u konkurenciji u kojem će se ovu godinu natjecati 22 dokumentarna filma, po 11 ostvarenja u selekciji kratkometražnog, odnosno dugometražnog filma.

Nakon filmskih projekcija, koje su bile očiti 'pogodak u sridu' jer je dvorana kina Borak bila premalena da primi sve filmoljupce, druženje se nastavilo u hotelu 'Park', na prvom od čuvenih festivalskih partija, do kasno u noć...mob
Copyright © 2000-2019 MFF. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.