01/01/2017 Mediteran Film Festival
Volonteri MFF-a na radionicama Operacije kino
Operacija kino, putujući projekt Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala i ove godine pokrenula je ciklus edukativnih radionica za mlade na kojima, po drugi put, sudjeluju i volonteri Mediteran Film Festivala.

Prvi ciklus održao se tijekom prethodnog vikenda u sarajevskom kinu Meeting Point i uz Anu Mikulić i Slavicu Kraljević, volonterke MFF-a, okupio je još desetak mladih sudionika iz Tomislavgrada, Zvornika, Zenice, Ugljevika, Žepča, Prijedora, Milića, Bosanske Krupe i Sarajeva.

Radionice promoviraju društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima s jasnim fokusom na razvijanje znanja i vještina sudionika potrebnih za izgradnju proaktivnog stava i sudjelovanja u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.

Cilj ove vrste edukacije i aktivnosti jeste kreiranje mreže mladih, koji bi kao nova generacija lokalnih aktivista i partnera, a uz pomoć kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini, te omogućili uspostavljanje aktivnijeg programa za mlade.

Radionice se odvijaju u suradnji i pod mentorstvom Fondacije 787, a uz ovaj, u planu su još dva ciklusa radionica, u Zvorniku od 24 do 26.veljače, te u  Ugljeviku od 31.ožujka do 2.travnja.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.