22/08/2017 Mediteran Film Festival
Predstavljamo program Festivala: Za svakoga ponešto
Programom MFF Rendezvous u srijedu 23. kolovoza započet će 18. izdanje Mediteran Film festivala, koji se od 23. do 26. kolovoza održava u Širokom Brijegu.

Ovi razgovori o filmu održavat će se svakog festivalskog dana, a filmski dio prvog festivalskog dana rezerviran je za prikazivanje filmova nastalih u festivalskoj radionici MFF School, koji će se prikazati tijekom ceremonije otvaranja festivala.

Program predstavljanja domaćih autora otvorit će prikazivanje filma ''Oteto djetinjstvo'', Pavla Crnjca te ''Dom'' Zdenka Jurilja, nagrađenog dokumentarca na Sarajevo Film Festivalu.

''Ruski film ceste'' otvorit će natjecateljski program nakon službene ceremonije otvaranja festivala, a noćni termin rezerviran je za film u konkurenciji ''Nikad nismo bili djeca'' dok će istodobno u kinu pod zvijezdama biti prikazan peti film franšize o piratima s Kariba ''Salazarova osveta''.

Drugi festivalski dan rezerviran je za devet kratkih igranih filmova bh autora, natjecateljski program u dugometražnoj i kratkometražnoj konkurenciji te za svjetsku premijeru dokumentarnog filma Roberta Bubala ''23 grama''. Nakon programa u konkurenciji, u programu HBO Adria bit će prikazan film ''Pričest''.

I ove je godine MFF mislio na najmlađe pa će treći dan otvoriti program za (naj)mlađe MFF Fora u sklopu kojeg će biti prikazan njemački animirani filom ''Richard roda''. Slijedi program u konkurenciji te dokumentarac ''Bijeli put'' u sklopu predstavljanja domaćih autora. ''Planet majmuna: Rat'', filmska je poslastica za kraj treće festivalske večeri.

Dječjim programom i filmom o junaku Koku počet će posljednji dan festivala a  nakon projekcija dokumentaraca u konkurenciji te paralelnom projekcijom u otvorenom i ''zatvorenom'' kinu filma o Beatlesima bit će proglašeni najbolji dokumentarni filmovi 18. po redu Festivala.

Naime, selektor festivala Damir Čučić izabrao je 12 dugometražnih i deset kratkih dokumentaraca, a ove godine o najboljima u dugometražnoj konkurenciji odlučuju Vlatka Vorkapić, Jorge Tur Moltó i Ademir Kenović, a u kratkometražnoj Josip Mlakić, Kyle Joseph Petty te Gordan Nuhanović.

Festival, koji se održava od 23. do 26. kolovoza podržali su, između ostalih, i  američko Veleposlanstvo u BiH te Ured specijalnog predstavnika EU u BiH. Uz filmski program MFF se i ove godine pobrinuo za dobru zabavu pa je uz filmske poslastice zajamčena i dobra zabava uz kvizove, radionice, partije...







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.