24/08/2017 Mediteran Film Festival
Drugi dan: Domaći kratki i nepobjediva ljubav
Projekcijom devet kratkih igranih filmova bh autora u programu ''BH kratka devetka'' počet će drugi dan Mediteran Film Festivala. Riječ je o kratkim filmovima Elme Tatragić, Tine Šmalcelj, Nermina Hamzagića, Damira Bašića, Trika Hodžića, Mersihe Husagić, Amre Mehić, Senada Alihodžića te Nejre Hulusić.



U natjecateljskom dijelu dugometražne konkurencije bit će prikazan film ''Vječni'', film o lutanju i bježanju na granicama Gorskog-Karabaha, armenskoj enklavi u Azerbajdžanu.

Taste Of Cement - Trailer from Syndicado on Vimeo.

''Okus betona'', drugi film u današnjoj dugometražnoj konkurenciji, govori o sirijskim građevinarima koji grade zgradu u Bejrutu dok se istodobno njihovi domovi u Siriji granatiraju. Radnici su zatvoreni na gradilištu jer su libanonske vlasti uvele policijski sat za izbjeglice.

''Osjećaj veći od ljubavi'' dokumentarac je o libanonskim prosvjedima. Starac za volanom automobila sa zvučnicima na krovu poziva ljude na prosvjede. Njegove riječi dolaze iz prošlosti jer se osvrće na događaje iz 1973. kojih se danas malo tko sjeća.

U kratkometražnoj konkurenciji bit će prikazano pet dokumentaraca a u programu predstavljanja domaćih autora očekuje nas projekcija dokumentarnog filma Roberta Bubala ''23 grama''.

Priča je to o dječaku koji ne govori i ne jede i njegovim roditeljima koji se svakodnevno bore s istim pitanjem - kako nahraniti sina. Riječ je o posljednjem filmu na kojem je radio kamerman Vedran Šamanović koji je preminuo od posljedica teške bolesti tijekom snimanja filma. 

Noćna projekcija na otvorenom rezervirana je za film ''Pričest'' u sklopu HBO Adria programa. Poljsko-mađarski film govori o obiteljskom okupljanju povodom prve pričesti i četrnaestogodišnjoj djevojčici koja živi u nadi da će vratiti majku koja ne živi s njom, ocem i autističnom bratom te ponovno okupiti obitelj. Ovaj intenzivan tečaj odrastanja uči nas da nijedan poraz nije konačan – posebice kada je u pitanju ljubav.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.