11/05/2018 Mediteran Film Festival
MFF predstavljen na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu
Mediteran Film Festival predstavljen je na drugom danu Mediteranskog festivala knjige u Splitu, u programu posvećenom kulturi u Hercegovini.

Uz MFF, splitskoj publici predstavljen je i West Herzegowina Fest, te je Mario Glavaš, jedan od moderatora naglasio kako su ta dva festivala, oba iz Širokog Brijega, kulturološki fenomeni nalik na cvijeće u apsolutnom kršu, koje izbija iz kriznog hercegovačkog tla već, zbrojeno, četrdesetak godina. 

Uz festivale, predstavljene su i tri knjige iz Hercegovine te je vođena panel diskusija „Veselko Koroman – klasik iz Hercegovine“ koja se bavila pitanjima o cjelini njegova opusa i recepciji. 

Na ovogodišnjem Mediteranskom festivalu knjige posebna je tematska cjelina Hercegovina: njezina zemljopisna blizina i pripadnost mediteranskom krugu temelj su nastojanja organizatora MFK-a da tu regiju, čija je suvremena književna, umjetnička i kulturna produkcija nedovoljno poznata hrvatskoj publici, približi posjetiteljima te time potakne stvaranje i učvršćivanje trajnih kulturnih veza između Dalmacije i Hercegovine. 

Hercegovini će uz navedeno biti posvećena i još jedna panel diskusija ''Hercegovina. Nova paradigma'' uz sudjelovanje Ive Lučića, Ivana Vukoje, Dragana Markovine i Slavka Kozine, te će se predstaviti i Akademija likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega.

Više o programu festivala saznajte ovdje.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.