08/08/2018 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri koji će izabrati najbolji dugi dokumentarac
Ines Tanović, Nevio Marasović i Vanesa Fernandez Guerra članovi su žirija 19. MMF-a u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.  

Ines Tanović je filmska producentica i redateljica čiji su filmovi osvojili brojna priznanja i nagrade. Predsjednica je Udruženja filmskih radnika Federacije BiH i Udruženja filmskih radnika u BiH već dva mandata. Nevio Marasović redatelj je nagrađivanih filmova 'Goran', Vis-À-Vis, 'The Show Must Go On'. Njegov posljednji film 'Comc Sans', osvaja šest Zlatnih arena na ovogodišnjem Pula film festivalu. Vanesa Fernandez Guerra direktorica je ZINEBI – Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma u Bilbau. Doktorirala je audiovizualne komunikacije na Sveučilištu del País Vasco na kojemu posljednjih četrnaest godina radi kao predavačica i obavlja poslove menadžmenta.  

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Grand Prix – Jack Daniel's'.  

Ines Tanović
rođena je u Sarajevu, a u rodnom je gradu i diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti - Odsjeku za dramaturgiju. Članica Udruženja filmskih radnika BiH od 1988. Autorica je scenarija i redateljica šest kratkih igranih filmova od 1986. do 2002. godine. Tijekom 2004. dobila je nagradu Hubert Ball Fond za scenarij filma Pletenica. Bila je participantica na Berlinale Talent Campusu 2006, a njezin projekt Odluka izabran je u Berlin Today Award 2011. Godine 2010. režirala je dio dugometražnog igranog omnibusa Neke Druge Priče. Film je pozvan na više od 40 svjetskih festivala i osvojio je šest međunarodnih nagrada. Autorica je kratkog igranog filma Ispočetka koji je prikazan u natjecateljskom programu kratkog filma na 16. Sarajevo Film Festivalu 2010. Autorica je dokumentarnih filmova Izložba, Živi spomenik, Rudnik, Geto i Jedan dan na Drini koji je nagrađen Velikim pečatom za najbolji film na ZagrebDoxu. Autorica je igranog filma Naša svakodnevna priča koji je premijerno prikazan na SFF-u, te je osvojio 15 nagrada diljem svijeta. Film je bio bosanskohercegovački kandidat za Oscara. Trenutno priprema svoj drugi igrani film Sin po vlastitom scenariju. S producentom Alemom Babićem vodi producentsku kuću Dokument Sarajevo koja proizvodi kratke, dokumentarne i igrane filmove, te koprodukcije i TV programe. Predsjednica je Udruženja filmskih radnika Federacije BiH i Udruženja filmskih radnika u BiH već dva mandata.  

Nevio Marasović diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegov dugometražni prvijenac The Show Must Go On (2010.), ujedno i završni rad na Akademiji, na Pula Film Festivalu osvojio je niz nagrada uključujući nagradu Breza za najboljeg debitanta, te nagradu Oktavijan za najbolji film prema izboru kritičara. Njegov sljedeći film Vis-À-Vis (2013.) portal Cineuropa uvrstio je u pet najboljih europskih naslova 2013. godine. Goran (2016.) je nagrađen na brojnim međunarodnim festivalima. Snimio je i režirao humorističnu seriju Instruktor (2010.) čiji je autor i scenarist zajedno s glumcem Stjepanom Perićem. Marasović se profesionalno bavi i snimanjem reklamnih spotova. Comic sans njegov je četvrti dugometražni igrani film za koji je na Pula Film Festivalu osvojio Zlatnu Arenu za najbolju režiju, za oblikovanje zvuka, montažu, sporednu žensku ulogu, glavnu mušku ulogu, te nagradu publike.

Vanesa Fernandez Guerra direktorica je ZINEBI – Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma u Bilbau. Doktorirala je audiovizualne komunikacije na Sveučilištu del País Vasco na kojemu posljednjih četrnaest godina radi kao predavačica i obavlja poslove menadžmenta.Trenutno radi kao gostujuća predavačica na magistarskom studiju kreativnog dokumentarnog filma u UAB Barcelona, te na magistarskom studiju suvremene, tehnološke i izvedbene umjetnosti na Filozofskom fakultetu. Koordinatorica je multidisciplinarnog projekta Territorios y Fronteras Istraživanje dokumentarnog filma.Bila je dijelom istraživačkog tima na Sveučilištu del País Vasco. Radila je istraživanja na Filmskoj školi i Sveučilištu Universidad Nacional de Tres de Febrero u Buenos Airesu, te bila gostujuća predavačica na EITCV-u u San Antonio de los Baños na Kubi. Njezina istraživanja, knjige i druge publikacije uglavnom se usredotočuju na suvremeni dokumentarni film. Radi I kao nezavisna savjetnica za kinematografske projekte. Sudjelovala je u brojnim odborima za procjenu razvijanja i produkcije filmskih projekata, kao i na stručnim panelima WIP foruma i LABsand pitching sjednicama na različitim međunarodnim festivalima.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.