14/08/2018 Mediteran Film Festival
Coco i Leo da Vinci za malene, HBO velikima
MFF Fora, najmlađi program Mediteran Film Festivala, najmlađima ove godine nudi projekcije filmova 'Coco i velika tajna' te 'Leo da Vinci: Misija Mona Lisa'.  

'Coco i velika tajna' magična je avanturistička komedija smještena u Meksiko, gdje nam otkriva nevjerojatnu i fantastičnu Zemlju mrtvih, slaveći naše obitelji i tradiciju koja nadilazi vrijeme, kao i način na koji nas ona oblikuje, povezuje i usmjerava da slijedimo svoje snove. Film je to autora animiranih hitova 'Priča o igračkama' i 'Potraga za Nemom', koji je u prvih deset dana prikazivanja u Meksiku oborio sve rekorde gledanosti i prometnuo se u najveći tamošnji dosadašnji animirani hit s utrškom od 27 milijuna dolara.  


'Leo da Vinci' je talijanski animirani film o mladom Leu da Vinciju koji marljivo radi na svojim izumima. Iako ih mnogi smatraju bezvezarijama, upravo mu oni pomažu da spasi imanje svoje simpatije Lise od pohlepnog plemića. Kroz zabavne i simpatične dogodovštine prikazana je prava vrijednost njegovih izuma.  



U sklopu OFF Programa, u partnerstvu s HBO Adria, u četvrtak 23. kolovoza na otvorenom kinu, prikazat ćemo nagrađivani dokumentarni film 'U slučaju rata', u režiji Jana Geberta.    

Film prati paravojnu skupinu u Slovačkoj koja, uz prešutno odobravanje vlasti, u svoje redove regrutira stotine tinejdžera. Cilj je jednostavan – stvoriti totalitarnu zajednicu koja se temelji na životu u izolaciji i strahu. 

Projekcija animiranog filma 'Coco i velika tajna' bit će u kinu Borak, 24. kolovoza u 10 sati, dok ćemo film 'Leo da Vinci: Misija Mona Lisa' prikazati 25. kolovoza u 10 sati. 




 








Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.