Vijesti

15/08/2018 Mediteran Film Festival
'Comic Sans' i 'Osmi povjerenik': Komedije na otvorenom kinu MFF-a
Igrani filmovi 'Comic Sans', redatelja Nevia Marasovića i 'Osmi povjerenik', Ivana Salaja, bit će prikazani u off programu 19. Mediteran Film Festivala.

Nagrađivana komedija 'Comic Sans', s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija.   Film na MFF dolazi nakon prikazivanja na Pula Film Festivalu gdje je osvojio Zlatne Arene za režiju, oblikovanje zvuka, montažu, sporednu žensku ulogu , glavnu mušku ulogu te nagrada publike. Na Belgrade International Film Festivalu – FEST 2018. Film je osvojio nagradu za najbolji regionalni film a prikazan je i na brojnim drugim svjtskim festivalima.

'Osmi povjerenik' komedija je snimljena prema istoimenom književnom hitu Renata Baretića o kompromitiranom političaru Siniši Mesnjaku i njegovim pokušajima da na najudaljenijem jadranskom otoku Trećići organizira izbore i ustroji vlast. U naslovnim ulogama pojavljuju se Frano Mašković i Borko Perić.  Film je na Pula Film Festivalu osvojio Zlatnu Arenu za najbolju sporednu mušku ulogu, vizualne efekte, kostimografiju, scenografiju i glazbu.

Ove dvije nagrađivane komedije, koje su postale istinski regionalni filmski hitovi, bit će prikazane na otvorenom kinu MFF-a.

 Copyright © 2000-2019 MFF. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.