Vijesti

23/08/2018 Mediteran Film Festival
'U fokusu' i HBO za drugi dan MFF-a
Filmovi iz programa 'U fokusu' otvaraju drugi dan Mediteran Film Festivala. To je showcase izuzetnih filmova od kojih su neki već ostvarili uspjeh na prestižnim filmskim festivalima širom svijeta, dok će drugi u Širokom Brijegu imati premijerno prikazivanje. 'U fokusu' je riječ o dinamičnoj i raznovrsnoj selekciji od sedam filmova koji su po mišljenju selektora festivala, Zdravka Mustaća, već obilježili filmsku godinu ili njihovo vrijeme tek dolazi.   

Na programu festivala od 17 sati u dvorani kina Borak gledamo 'Egipatsku bijedu' redatelja Khaleda Khella, film 'Escalero' španjolca Javiera Gomisa, film 'Točka ispod slova ba' egipatske redateljice Hane El Rakhawi. 'Znanstveni dnevnik New Yorka: Zašto New York drži dim u podzemlju?' naziv je filma španjolske redateljice Mar González Ruiza de Larramendi, dok nam trojac Iso Luengo, Jorge Moneo Quintana i Andrea Ballesteros donosi dokumentarac 'Unutrašnji grad'.   'Dobre vijesti' u fokusu su talijanskog redatelja Sebastiana Luce Insinga, a na MFF iz Grčke stiže film redatelja Petrosa Niamonitakisa 'Vani'.  Filmovi iz ove selekcije nisu u konkurenciji za nagrade.  

U programu u konkurenciji već od 19 sati gledamo egipatski dokumentarac 'Oko života' i 'Vidimo se sutra, ako Bog da', film nastao u španjolsko-norveškoj produkciji.  U 21 sat na programu su talijanski dokumentarci 'Procesi' i 'Poziv'.  Na otvorenom kinu u središtu grada u 21 sat, u sklopu OFF Programa, u partnerstvu s HBO Adria, prikazat ćemo nagrađivani dokumentarni film 'U slučaju rata', u režiji Jana Geberta.       


Copyright © 2000-2019 MFF. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.