24/08/2018 Mediteran Film Festival
Zbog zanimanja publike 'Sestre' ćemo prikazati ponovno
Zbog velikog zanimanja publike Mediteran Film Festival će u subotu 25. kolovoza u 16 sati u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu, ponovno prikazati dokumentarni film 'Sestre', redatelja Zdenka Jurilja.  

Film je to koji je otvorio 19. izdanje festivala te, uz projekcije na otvorenom kinu u središtu grada i dvorani kina Borak, nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su htjeli vidjeti i ponovno 'oživjeti' priču sestara Šime i Draženke Čuljak.
   
<iframe src="https://player.vimeo.com/video/262170928" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Film donosi iznimno zanimljivu priču o sestrama Draženki i Šimi Čuljak, koje su u siječnju 1985. krenule pješice iz sela Bogodol prema Širokom Brijegu, na autobus za Mostar. Po velikom snijegu, ne znajući dobro put, upale su u duboku rupu gdje su provele sedam dana bez hrane i vode, odjevene u traper jakne na iznimno niskim temperaturama. 

Sedmi dan su ih iz rupe izvukli lovci koji su čuli njihovo zapomaganje. Spašen im je život, ali su im amputirane obje noge u potkoljenicama. Film je rađen u produkciji širokobriješke kuće 'Kadar'.     






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.