05/08/2020 Mediteran Film Festival
Šmalcelj, Lokas i Bogdan biraju 'Best short' festivala
Tina Šmalcelj, Joško Lokas i Goran Bogdan članovi su žirija 21. Mediteran Film Festivala u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma.    

Tina Šmalcelj je redateljica i scenaristica i koja trenutno radi kao asistentica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Joško Lokas je poznati voditelj koji je karijeru posvetio kvizovima te radi i kao autor, urednik i producent na brojnim televizijskim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Goran Bogdan hrvatski je glumac koji je ostvario brojne uloge u nizu televizijskih i filmskih uloga te i u predstavama Zagrebačkog kazališta mladih.

TINA ŠMALCELJ
Tina Šmalcelj rođena je u Sarajevu 1986. godine. Diplomirala je i magistrirala Dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje trenutno radi kao asistentica na predmetima iz oblasti Filmska umjetnost. Na doktorskom je studiju iz oblasti filmologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godinama je radila u sektoru produkcije, dok se nije fokusirala na scenarij i režiju kratkih filmova. Prva dva kratka igrana filma prikazana su joj na desetinama internacionalnih festivala, a trenutno pripremama svoji treći kratki igrani film. 

JOŠKO LOKAS
Joško Lokas rođen je 1971. godine u Zagrebu. Poznati je voditelj koji je karijeru posvetio kvizovima, od kojih je sigurno najpoznatiji ''Upitnik''. Od 1997. radi i kao autor, urednik i producent na brojnim televizijskim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Uz spomenuti kviz ''Upitnik'', kao autor potpisuje formate ''Diplomac'', ''HNL manager'', ''Večeras s Joškom Lokasom'', ''Dvornikovi'', ''Mamutica'', ''20pet'' i ''Šifra''. U 2019. godini producira mini seriju ''Nestali'' te počinje voditi kviz ''Potjera''.

GORAN BOGDAN
Rođen je 1980. godine u Širokom Brijegu.  Brojne uloge ostvario je u nizu televizijskih i filmskih uloga te i u predstavama Zagrebačkog kazališta mladih. Ostvario je uloge u filmskom omnibusu ''Neke druge priče'', ''Sonja i bik'' i ''Broj 55''. Igrao je i u filmovima: ''Svećenikova djeca'', ''Takva su pravila'', ''Goran'',  ''Agape'' itd. Glumačku ulogu ostvario je i u srpskoj seriji ''Senke nad Balkanom''. Igrao je glavnu ulogu u francusko-britanskoj kriminalističkoj seriji ''The last Panthers'', a oduševio je i ulogom u trećoj sezoni serije ''Fargo'' koju potpisuju braća Joel i Ethan Coen. Također, dobio je uloge i na projektima za film ''We didn’t talk about the end'', komediji ''All inclusive'', te u britanskoj drami ''Giantland''. Sjajne kritike dobio je za ulogu u filmu ''Otac'' koji je nagrađen na Berlinaleu. Jedan je od glavnih organizatora West Herzegowina Festa.  

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu 'Best short' – čiji je pokrovitelj Podravka.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.