18/08/2020 Mediteran Film Festival
Predstavljamo potpuni program 21. Mediteran Film Festivala
Od 19. do 22. kolovoza u online izdanju bit će održan 21. Mediteran Film Festival – jedan od najznačajnijih filmskih događaja u BiH i regiji. Iako je ovogodišnji MFF stjecajem okolnosti lišen festivalskog druženja i čarolije, organizatori su se pobrinuli da virtualni posjetitelji ipak ne budu zakinuti za kvalitetan filmski sadržaj. 

U službenom programu natječe se dvadeset dokumentarnih filmova - deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca. Sjajna filmska ostvarenja izabrao je selektor festivala Zdravko Mustać. Dok su mnoga od njih već pobrala nagrade na velikim filmskim festivalima, neki će na MFF-u imati svjetsku premijeru.

Uz filmove iz konkurencije, virtualnim posjetiteljima bit će na raspolaganju i filmovi iz programa 'U fokusu', ali i remek djela bh kinematografije koja ćemo prikazati u off programu 'Filmski centar Sarajevo'.

Svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. kolovoza, tijekom otvaranja virtualnog festivala imat će i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School - 'Dvica' i dokumentarni film 'Usput'. Četiri festivalska dana bit će prilika i za filmove iznenađenja koja će MFF pokloniti svojoj publici. 

Također, od srijede 19. kolovoza, u svojoj videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti, u suradnji s HT Eronetom putem HOME.TV platforme, ponudit ćemo poneke od najboljih dokumentarnih filmova s prethodnih festivala.

Podsjećamo, dva tročlana međunarodna žirija odlučivat će o nagradama za najbolji dugi dokumentarac na Mediteranu, Grand Prix festivala čiji je pokrovitelj HT Eronet, te Best Short za najbolji kratki film čiji je pokrovitelj Podravka

Svi filmovi će biti prikazani putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici www.mff.ba, gdje možete pronaći i detaljne upute oko registracije za besplatno gledanje. Napominjemo, filmove ćete moći gledati četiri dana, u razdoblju od 19. do 22. kolovoza, u bilo koje vrijeme.  

Uživajte u programu 21. MFF-a!


Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.