Mediteran Film Festival School
Mediteran film festival School
MFF School 2016

Mladi filmaši su bili produktivni i na 17. MFF-u. Snimljen je film "On Paper". Šrednjoškolci iz San Diega i Širokog Brijega ponovno su radili uz potporu Američke filmske organizacije za mlade "Outside The Lens". S ovom organizacijom i njenim predavačima Lucy Eagleson i Hilary Morefield te Tylerom Gundersonom (Yotube Space LA) tridesetak polaznika radionice saznalo je što je sve potrebno za nastanak jednog kratkog igranog filma.Mediteran film festival surađuje s "Outside The Lens" organizacijom već pet godina i osjetan je konstantni napredak u idejama i realizaciji kratkih filmova. Prošlih godina MFF School je osvojio dosta nagrada na festivalim djece i mladeži u regiji te se nadamo da će se tako nastaviti i u budućnosti. Također očekujemo da će bivši polaznici dalje razvijati filmsko znanje na nekoj od škola ili filmskih akademija.

MFF School 2015

Ekipa filmske radionice na 16. MFF-u napravila je film "The Bridge". Uz stalne predavače Lucy Eagleson (OTL) i Tylera Gundersona (YOUTUBE) radionici se pridružila i koordinatorica Hilary Morefield koja također dolazi iz Američke filmske organizacije za mlade "Outside The Lens". S ovom organizacijom MFF surađuje četiri godine tako da je na radionici sudjelovalo i petoro mladih Amerikanaca iz San Diega.Uz stare polaznike radionice organizirana je i trodnevna radionica za nove filmaše iz Širokog Brijega. Kroz program radionice dvadeset polaznika iz Širokog Brijega, zajedno s amerikancima, imalo je priliku saznati što je sve potrebno za nastanak jednog kratkog igranog filma.


Uz usmena predavanja polaznici su direktno sudjelovati u procesu stvaranja filma “The Bridge”. Okušali su se u pisanju scenarija, režiji, glumi, snimanju, montaži i postprodukcji. Radionica je trajala 12 dana, a film “The Bridge” premijerno je prikazan na otvaranju 16. Mediteran Film Festivala. Inače polaznici su ponudili pet priča za snimanje, a žiri radionice je odabrao temu filma "The Bridge". Ekipa filma je uoči premijere održala tiskovnu konferenciju gdje je predstavila i plakat filma.


MFF School 2014

Produkcija filmske radionice na 15. MFF-u snimila je kratki igrani film "Žuta boja". Dvadesetak mladih širokobrijeških filmaša marljivo su radili da prenesu svoju ideju na filmsko platno.Predavači na radionici Lucy Eagleson i Tylor Gunderson proširili su polaznicima radionice filmske sposobnosti učeći ih svim elementima potrebnim za nastanak jednog igranog filma. Novi polaznici zajedno s već afirmiranim mladim filmašima kroz učenje o scenariju, režiji, dramaturgiji i glumi stvarali su ovaj film i na samom filmskom setu učvrstili svoje znanje.


Glavni asistent radionice bio je Antoni Ćorić, a film je prikazan na zatvaranju 15. MFF-a. Film snimljen u 4K rezoluciji zahvaljujući suradnji s Youtube Space LA-om i RED-om. Tyler Gunderson je također održao i predavanje o evoluciji medija i budućnosti videa na Youtube-u.


MFF School 2013

Filmska radionica za početnike na 14. MFF-u rezultitrala je nastankom kratkog igranog filma Čips. Voditeljica radionice bile je gospođica Lucy Eagleson iz Escondida u Kaliforniji. Lucy je diplomirala na Filmskoj i TV Produkciji na Sveučilištu u Južnoj Kaliforniji.Kroz program radionice desetak polaznika imalo je priliku saznati što je sve potrebno za nastanak jednog kratkog igranog filma. Polaznici su uz usmena predavanja direktno sudjelovati u procesu stvaranja filma. Okušali se u pisanju scenarija, režiji, glumi, snimanju i montaži. Glavni asistent radionice bio je Antoni Ćorić. Film "Čips" prikazan je na zatvaranju 14. MFF-a.


Filmska radionica za profesionlace na 14. MFF-u donijela je nova znanja o obradi tona na filmu. Voditeljica radionice je bila Midge Costin koja je montažerka i dizajneraica tona na Hollywoodskim filmovima zadnjih 20 godina. Za montažu tona na filmovima Armagedon i Crimson Tide bile je nominirana za Oscara. Kroz program radionice polaznici su učili sve o tonu na filmu s tim da je veći dio radionice bio posvećen montaži tona na filmu, odnosno montaži dijaloga, efekata i glazbe. Glavni asistent radionice bio je Tomislav Bubalo.


Copyright © 2000-2017 MFF. All rights reserved. This site is designed and powered by GCR production.