03/09/2008 Mediteran Film Festival
Otvoren 9. Mediteran film festival
Deveti Mediteran Film Festival otvoren je u srijedu navečer projekcijom desetominutnog dokumentarnog filma „U izgradnji“ u francuskoj produkciji. Prve festivalske večeri prikazana su još tri dokumentarca: hrvatski filmovi „Slučajni sin“ i „Dobrodošli u Igrane“, te španjolski „Krojač“. Ispunjenom kino dvoranom Borak u kojoj se vrše projekcije odzvanjale su šarolike emocije – i suze i smijeh.

Svečanost otvaranja bila je kratka, direktor Tomislav Topić je naglasio kako se ovdje gledaju filmovi koji se uglavnom ne distribuiraju i teško ih je vidjeti na drugim mjestima osim festivalima. Dodao je i kako je ekipa s mislima već na desetom izdanju festivala sljedeće godine, ali da to nimalo nije umanjilo kvalitetu prirpema za ovogodišnji festival.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević izrazio je zadovoljstvo što je Mediteran Film Festival zazuzeo značajno mjesto na filmskoj karti, ali i kako ovaj događaj svjedoči o bujanju kulturnih u subkulturnih događaja u ovom mediteranskom gradiću.

Svoje su filmove prve večeri festivala predstavili Oscar Perez („Krojač“/Španjolska), te Robert Zuber („Slučajni sin“/Hrvatska). Prikazani su još filmovi „U izgradnji“ (Francuska) i Dobrodošli u Igrane“ (Hrvatska).

After party održan je u prostorijama hotela „Park“ u središtu grada. Uz hercegovačke i dalmatinske delicije, za dobru se zabavu pobrinuo hrvatski etno-punk band Cinkuši.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.